Popüler İçerikler

Tere Tohumu

Tere Tohumu, ülkemizde yetişen ve pahalı olmayan doğal bir bitkidir. Vücudun ihtiyacı olan direncin tamamını tek kendi başına verebilen tere tohumu son derece faydalı olan şifalı bitkiler arasında en önde gelen bitki türlerinden bir tanesidir. Tere tohumu genellikle ekilerek yeşil bitki elde edilerek tüketilmektedir. Ancak te...

Arpa Tohumu

Arpa Tohumu; buğdaygiller ailesinden bir tahıl bitkisidir, Arpa tohumu, tarih öncesi devirlerde en önemli kültür tahıllarından biridir. Arpa tohumu, ekonomik önemi olan bitkilerin başında gelmektedir. Arpa tohumu, İsrail, Lübnan, Ürdün, Suriye, Irak, İran ve Türkiye'de geniş bir ekim alanı vardır. Arpa tohumu, tahıllar arasında dünyad...

Turp Tohumu

Turp Tohumu, Yüce Allah'ın bizlere bahşettiği bütün bitkiler gibi turpta çok faydalı bir bitkidir. Bütün bitkiler yaradılış gereği, içinde barındırdıkları bütün vitamin ve minerallerin hepsini özüt olarak tohumunda bulundurur. Bu yüzden tohumlar insan vücuduna bitkiden daha fazla etki eder ve faydaları ikiye katlanır. İnsanlar binlerce yıldı...

Süpürge Tohumu

Süpürge tohumu,Adı süpürge tohumu olmasına rağmen zannedilenin aksine süpürge yapımında kullanılmaz. Fundagiller ailesinden ve Afrika kökenli bir bitkidir. Afrika kökenli olmasına rağmen en fazla üretildiği bölge Avrupadır. Türkiye'de ise Trakya bölgesinde yetişir. Kırmızımsı mor ve pembe renkte çiçekler açar. Çan şeklinde yaprakları va...

Papatya Tohumu

Papatya tohumu, Papatya ülkemizde saf ve temizliği simgeleyen bir çiçek türüdür. Hemen hemen her yerde yetişebilen beyaz renkli ortasında sarı bulunan bir çiçektir. Süs bitkisi ve şifalı bitki olarak değerlendirilen papatya şifa için çiçekleri kaynatılarak içilmektedir. Ayrıca papatya cilt içinde birçok fayda sağlayan değerleri bünyesinde ta...

Üzerlik Tohumu Macunu

Üzerlik Tohumu Macunu, üzerlik, İç Anadolu ve doğunun iç bölgelerinde bol miktarda yetişen bir bitkidir. Bir çok sağlık sorununa derman olan üzerlik bitkisinden yeteri kadar fayda sağlaya bilmek için hangi sağlık sorularında etkili olduğunu çok iyi bilmek ve ona göre uygulamak gerekir. Üzerlik Tohumu Macununun ...

Salep Tohumu

makale işinde hiç bir zaman başta boşluk bırakılmaz, doğrudan yazını yazmaya başlarsınmakale isminin geçtiği yerler bold yapılırgördüğün gibi başlıklar bold yapılırnokta. veya virgül, hemen harfin dibine konup sonra bir boşluk bırakılırilk denemelere görre çok güzel top...

Muz Tohumu

Muz tohumu, muz dünyada en fazla tüketilen meyvelerden biridir. Tropikal ve ılık iklimlerde yetişen muz çok kolay erişilebilen ve bol olarak bulunan bir meyvedir. Çok besleyici bir besin kaynağı olan muz içeriğinde bir çok vitamin, protein, mineral ve aminoasit bulundurmaktadır. Gelişmiş batı Avrupa ülkelerinde tadı ve kokusunda...

Kenevir Tohumu

Kenevir Tohumu, Biyolojik olarak faydalı ve kolaylıkla sindirilebilen protein için inanılmaz bir bitkisel kaynak olmaktadır.Kenevir tohumu başka proteinlere karşı kolayca sindirilebilen kıymetli bir protein kaynağıdır. Aptal otu, kendir otu, kınnap otu, esrar otu gibi isimleri olmakta ortalama 3 metre boyunda bir yıllık otsu bir bitkidir. K...

Dereotu Tohumu

Dereotu tohumu; ekimi genellikle ilkbahar aylarında yapılır. Bitkiyi ekerken en çok dikkat edilecek husus ise güneş alan bir yer olmasıdır. Çünkü güneş ışığını seven bir bitkidir. Dereotu bitkisinin tohumu ekimi yapıldıktan iki ay içerisinde yetişir ve gelişir. Dereotu maydanozgiller familyasından olan bir bitki türüdür. Yeşil renkli olan bu...

Kendir Tohumu

Kendir tohumu kenevirgillerden familyasıyla ilişkin bir nebattır. Kendir tohumu, aptal otu, esrar otu, kınnap otu benzeri çok fazla isimle ek olarak bilinir. Kendir tohumu en yüksek 3 -4 metre uzunluğuna ulaşabilen, bir senelik otsu bir nebattır. Kendir tohumu bitkisinin yapısı çoğunlukla sabun imalatında kullanılır. Kendir tohumu Karad...

Karpuz Tohumu

Karpuz tohumu; Karpuz hemen hemen herkesin severek tükettiği enfes bir yaz meyvesidir. Günümüz şartlarında organik meyve sebzeye hasret kaldığımızdan dolayı bir çoğumuz imkanlar çerçevesinde meyve ve sebzelerimizi kendimiz üretmeyi tercih edip en azından deniyoruz. Genetiği ile oynanan meyvelerin başını da karpuz çekmektedir. Bu nedenle karp...

Çam Ağacı Tohumu

Çam ağacı tohumu, Çam ağacı dikmek istiyorsanız ve fidesini değilde tohumunu çimlendirilmeyi düşünüyorsanız nereden nasıl bulurum diye sızlanıyor sanız gelin gezelim ve bulalım. Çam ağaçları pek çok yerde mevcuttur. Mesela pikniğe gittiğiniz bir ormanda ilk gördüğünüz çam ağacının dallarına biraz dikkatli bakarsanız tam olgunlaşmamış yeşil ...

Rezene Tohumu

Rezene tohumları, rezene potasyum, magnezyum, fosfor, kalsiyum, sodyum gibi pek çok mineral bakımından zengin içeriğe sahip bir bitkidir. Aynı zamanda A ve C vitaminleri bakımından da iyi bir kaynaktır. Yaprak ve tohumları çay için kullanılabileceği gibi, tohumları sağlık açısından adeta şifa kaynağıdır. Kurutularak saklanma öze...

Nijer Tohumu

Nijer Tohumu, çörek otuna benzerliğiyle bilinir. Siyah renkte ve yağlı bir tohumdur. Kuş besleyenler bu tohumun faydalarını daha iyi bilirler. Nİjer tohumu, kuş beslemede en çok kullanılan tohumlardan biridir. Bu tohumun serinletici, renkli maddesağlayıcı, uyandırıcı ve kuşun muhtaç olduğu renkli maddeyi kuvvetlendirmek için kenevir to...

Zeyrek Tohumu Faydaları

Zeyrek Tohumu Faydaları; Zeyrek tohumunun faydası, müshil, sindirim sisteminin koruyucusu, ağrı kesici, öksürüğü giderici, sindirim sistemi iltihaplarını ve tahrişlerini tedavisinde kullanılır. Mide ve bağırsak problemlerine karşı iyi gelir. Bağırsakları yumuşatır ve kabızlığa karşı iyi gelir. Kemiklerin güçlenmesini sağlar. Özellikle menop...

Pioneer Mısır Tohumu

Pioneer Mısır Tohumu,Pioneer Overses Corporation Araştırma grubunun 1985 yılında ülkemizde faaliyete başlamasından sonra 1986 yılında İstanbul'da merkezli Pioneer Tohumculuk A.Ş. ismi ile çiftçimize hizmet eden bir firmadır, tohum arge çalışmalarında deneyerek elde ettikleri tohumlara kendi isimlerini vermiştir.Türkiye'de yedi bölge tem...

Maydanoz Tohumu

Maydanoz tohumu: Maydanoz yeşil renkli, damarlı ve çok hoş bir kokuya sahip vücuda faydaları ile bilinen bir bitkidir. Maydanozun yaprakları baharat olarak kullanılmaktadır. Salatalarda, yemeklerde veya sade olarak da tüketilebilmektedir. Maydanoz evde veya bahçelerde kolaylıkla yetiştirilen şifalı bitkilerdendir. Evde maydanoz yetiştirmek i...

Bamya Tohumu

Bamya tohumu yararları saymakla bitmeyen yazın yetişen bir bitkinin tohumudur. Lezzeti sebebiyle bamyayı çoğu kişi sevmez. Fakat şifa kaynağı bamyayı yalnızca yiyecek olarak tüketmek gerekmiyor. Bamyayı sevmeyenler kuru bamyadan yapılan yemeğini deneyebilirler. Belki de onu seveceklerdir. Bamyadan şifa kaynağı olarak istifade etmek iste...

Tütün Tohumu

Tütün Tohumu, Tütün kelimesinin diğer isimleri Nicotiana, Tobacco, Tabac olarak da geçmektedir. Patlıcangiller familyasında yer almaktadır. Tütün sigara yapımında kullanılır. Sigara tütün yaprakları ile yapılır.Bir yıllık otsu bir bitkidir.Yaz aylarında pembemsi renkte açan boyu 0,75-1,5 metreyi bulan bir kültür bitkisidir. Gövdeleri dik, si...

Kereviz Tohumu

Kereviz tohumu. kerevizin şifalı bir bitki olduğunu biliriz ama çoğumuz tadını birçok beğenmeyiz. Fakat unutmayınız ki, tadı iyi olmayan tüm nebatlar harika şifa kaynağıdırlar. İşte kereviz de bunlardan birisidir. Allah (cc) bu şekilde şifalı bitkilere isterse bal benzeri bir tat verebilir fakat acı tat vermiş. Evet, bir şeyden yararlan...

Kasımpatı Tohumu

Kasımpatı Tohumu, Yılda üç defa çoğaltılabilen ve birçok kişinin oldukça severek baktığı bir çiçek türü olan kasımpatı çiçeği, krizantem çiçeği olarak da bilinir ve yaklaşık otuza yakın çeşidi vardır. Sonbahar mevsiminde katmerli ve iri açan sarı, beyaz, pembe ve kırmızı gibi birçok renkte çiçekleri olan kasımpatı çiçeğini bahçelerinizde, ba...

Sarımsak Tohumu

Sarımsak tohumu, ekim zamanı bütün Türkiye'de yaklaşık olarak aynı aylarda ve aynı mevsimlerde yapılır. Senede iki kez ekim yapılabilir.Sarımsak tohumu kökeni Batı Asya olarak kabul edilen bitkiye ait çok eski zamanlardan beri kültür bitkisi olarak yer alan bitkinin kaynağıdır. Sarımsak oldukça sert bir kokuya sahiptir ve tıbbi açıdan b...

Acı Biber Tohumu

Acı biber tohumu, Acı biber bir çoğumuzun severek tükettiği ve balkonlarında saksılar içerisinde yetiştirdiğimiz bir bitkidir. Acı biber tohumu bir çok bitkide olduğu gibi bitkinin kendi çekirdeğidir. Bir defa ektiğimiz bir acı biberin kendi çekirdeğinden acı biber tohumu elde edebiliriz. Yetiştiriciliği en kolay bitkilerden sebzelerden bird...

Nane Tohumu

Nane tohumu: Nane bir çok yemekte, salatada ve sade olarak tüketilen bir bitkidir. Hem lezzetli hem hoş kokulu hemde sağlığa faydalıdır. Yaz aylarında taze olarak kış aylarında ise kurutulmuş hali kullanılmaktadır. Evde saksı içerisinde veya bahçede kolaylıkla yetiştirilebilen nane bir çok kişinin benimsediği ve sevdiği bir bitkidir. Vücuda ...

Burçak Tohumu

Burçak Tohumu, Baklagiller familyasından olan burçak, olgun tohumları olan 50 ­60 cm büyüyebilen, bir senelik yıllık otsu bir bitkidir. Çiçekleri kelebeğe benzeyen, uzun saplı, pembemsi mavi ya da beyaz renklidir. Meyvesi 3 cm. uzunluğunda olup, içinde 3-­5 tane, mercimeğe benzer yuvarlak tohumları vardır. Burçak toh...

Yer Fıstığı Tohumu

Yer fıstığı tohumu; Ülkemiz yer fıstığı üretiminde önemli bir yere sahiptir. Herkesin severek yediği yer fıstıkları kabuklu ve kabuksuz olarak satışa sunulmaktadır. Türkiye üretiminin % 80' ini gerçekleştiren Çukurova bölgesidir. Adana, Hatay, Osmaniye, İçel şehirlerini kapsar. Buğdaydan sonra yer fıstığı ikinci büyük öneme sahiptir. Çünkü g...

Tohum Islahı

Tohum ıslahı, tarım ürünlerinden yüksek verim elde edebilmek amacıyla sulama ve gübreleme işlemlerinin yanı sıra kaliteli tohumun kullanılması için gerçekleştirilen bir işlemdir. Bu işlem tarım ürünlerinden yüksek verim elde edebilmek için Ziraat Fakülteleri, Devlet Tarım İşletmeleri, Devlet Üretme Çiftlikleri ve Tohum Islah İstasyo...

Biber Tohumu

Biber tohumu; (Capsicum Annuum)Tohum küçücük ama içerisinde kocaman bir dünyanın yol haritasını barındırır, tohum doğanın yaşam kaynağıdır, en iyi en kaliteli tohumların en iyi biberlerin elde edildiği su götürmez bir gerçektir, atalarımız "ek tohumun hasını çekme çekme elin yasını" diyerek ektiğimiz tohumun önemine vurgu yapmışlardır, genel...

Tohum Çeşitleri

Tohum Çeşitleri; Hakkında bilgi vermeden önce tohum nedir bunu bilmek gerek; tohum genellikle bazı depolanmış gıdalar ile tohum kabuğu denilen bir örtü içine küçük embriyonik bitki parçasıdır. Ana bitkinin uygun gübreleme ve yetiştirilmesinden sonra meydana gelen olgunlaşmış üretim ürünüdür. Tohum oluşumu çiçek ve döllenme g...

Lahana Tohumu

Lahana tohumu: Lahana hemen hemen herkesin severek tükettiği bir bitkidir. Vücuda birçok faydası bulunmaktadır.vücudun ihtiyacı olan birçok vitamin ve mineral değerlerini bünyesinde barındıran lahana tohumdan elde edilen bitkiler arasında yer almaktadır. Ülkemizde lahana sarma yemeklerinde, kapuska olarak, etli bir şekilde, salatalarda ve da...

Çörek Otu Tohumu

Çörek otu tohumu, çağdaş tıbbın epeyce dikkatini çeken az sayıda bitkiden biridir. Hastalıklara tesirini öğrenmek için yüzlerce deney yapılmıştır ve onlarcası da hâlâ devam ediyor. Bu denli denetim ve deney daima pozitif sonuçlanmış ve her seferinde yüzyıllar öncesinden buyrulan ve kıymeti yepyeni yeni anlaşılan "Ölümden başkasına şifad...

Süpürge Otu Tohumu

Süpürge Otu Tohumu, Milattan önce 2500 yılına ait bir Mısır mezarında tohumları bulunan taç yaprakları öksürük kesici, yatıştırıcı ve göğsü yumuşatıcı olan etkilere sahiptir. Bu amaçla macunlar, şuruplar ve çaylar yapılıp içilir, süpürge otu yapraklarından. Osmanlı Sarayı'nın önemli günlerinden biri olan ot gecesinin biri de süp...

Pamuk Tohumu

Pamuk tohumu, Pamuk ebegümecigiller familyasındandır. Pamuk bir yıllık bitkidir. İlkbaharda ekilir. Anavatanı Hindistan olan ve kültürü yapılan bir bitki türüdür. Pamuk bitkisi kök, sap, yaprak, çiçek ve pamuk tohumundan oluşur. Ağaç halinde olanları 5-6 m boylanıyor. Pamuk tohumu 30-100 cm derinde, 50-80 cm yanları...

Kanola Tohumu

Kanola Tohumu, Kanola, kolza bitkisinin ıslahı sonucu elde edilmiş, canlılara zararlı olarak erüsik asit ve glukosinolat içeren bir bitki türüdür. Yağı, bitkisinin aksine, zararlı olmadığından insanlar ve çiftlik hayvanları için besin maddesi olarak kullanılabilmektedir. Kanola yağının, tıpkı soya fasulyesi yağında olduğu gibi, gıda dış...

Acı Çehre Tohumu Kabızlık

Acı çehre tohumu kabızlık, bu genel olarak zayıflamada kullanılan bir ottur. Etkileri; bağırsak çalışmasını hızlandırmasını, düzenlemesini, hücreleri yenilemesi, cildi sıkılaştırması, şişkinliği engellemesi, idrar sökülmesine yardımcı olması ve gaz oluşumunu azaltmasıdır. Bu sayede kabızlığa da iyi gelmektedir ve önlemektedir. Yine de fa...

Epona Arpa Tohumu

Epona arpa tohumu, oldukça dayanıklı yapısı nedeniyle ülkemizde en fazla tercih edilen arpa türlerindendir. Malt ve yem olarak kullanılan başlıca bilinen arpa çeşitleri arasında Epona, Ramata, Manava ve Slodoran yer almaktadır. Epona arpa tohumu diğerlerinden farklı olarak kışlık üretime uygundur. Soğuk ve kurak havalara karşı büyük diren...

Tohum Kabuğu

Tohum kabuğu: Döllenmiş tohum taslanın gelişmesi sırasında meydana gelen kısımlar testa ( tohum kabuğu ) perisperm ( nusellus kalıntısı) endostperm ( besi dokusu ) ve embriyo( cücük ) olmak üzere dört şekilde olur. Tohumlar şekilleri, büyüklükleri ve renkleri bakımından farklı bitkilerde değişik olur. Her embriyo kesesinden b...

Pazı Tohumu

Pazı Tohumu, Ülkemizde Akdeniz Marmara ve Ege bölgelerinde başta olmak üzere hemen hemen her bölgede yetişebilen pazı tohumu chenepodiaceae (ıspanakgiller) familyasından gelir. Kök yapısı pancara benzeyen bitkinin yumak şeklindeki yalancı meyvelerinin içerisinde tohumlar yer alır. Kahverengi renginde ve parlak görünen tohumlar böbrek şeklini...

Salatalık Tohumu

Salatalık tohumu, Genetiği muhafaza edilmiş, GDO etkisi olmayan doğal, orijinal koku ve tadı değişmeyen kaliteli salatalık tohumlarının elde edilmesi belli bir dizi çalışmayı gerektirir, ürettiğimiz tohumların usulüne uygun olarak çıkarılması ve saklanması gerekir, GDO"suz tohumlar üreterek sağlıklı bir nesil yetişmesine katkımız olacaktır.<...

Şalgam Tohumu

Şalgam tohumu, Şalgam acı tadıyla bilinen bir kök sebzesidir. Kökü ve yaprakları çok yüksek değerde besin ve bileşenler içermektedir. Şalgam ülkemizde yaygı bir şekilde tüketilmektedir. Özellikle kış aylarında tüketimi artmaktadır. Yemeklerin özellikle balıkların yanında tüketilir. Şalgam ayrıca salatalarda ve turşularda kullanılır. Kışın s...

Karanfil Tohumu

Karanfil Tohumu, hemen her toprakta yetişen bir bitkidir. Karanfil tohumu yiyeceklere aroma ve koku vermek için ayrıca yemeklerdeki çeşniyi arttırmak için mükemmel bir besin kaynağıdır. Ayrıca karanfil tohumunu birçok bitkisel karışımla birlikte hazırlanarak hastalık ve rahatsızlık durumunda tam bir şifa kaynağı haline gelmektedir. Karanfil ...

Ardıç Tohumu

Ardıç tohumu, Ardıç dağlık bölgeler de yetişen kendi gelen bir çalı görünümlü bir ağaçtır. Çok uzun ömürlü bir ağaç türüdür. Ardıç ağacının üremesi başka bir türe bağlı olabilmektedir. Ardıç ağacının tohumları yere dökülür ama çimlenmez. Ancak tohumlar bir ardıç kuşu tarafından yenir ise bu tohumlar ardıç kuşunun midesin de kabuklar...

Çay Tohumu

Çay tohumu, çay tohumları için çok fazla sürgün verenler, ancak üzerinde tohumu az sayıda olan fidanlar tercih edilmektedir. Özellikle eylül, ekim ya da kasım aylarında tam anlamı ile olgunlaşmış olan çay tohumları seçilerek alınır ve 1.5 cm çapında olan elekten elenerek geçirilir. Eleme işleminden sonra eleğin üstündeki kalan çay tohumları ...

Hibrit Mısır Tohumu

Hibrit Mısır Tohumu, mısırın melez tohumlarına verilen isimdir. İki ayrı mısır bitkisine ait akraba konumunda olan iki doğal bitki kümesinin birbiriyle çaprazlanması sonucunda elde edilen ilk nesil mısırdır. Hibrit mısır tohumunun, genleriyle oynanmamıştır. Verimi ve kaliteyi artırmak için yapılmaktadır. Güneşli ve sıcak günlerde hızlı bir b...

Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır

Keten tohumu yağı, tüm dünya tarafından faydaları kabul edilmiş bir yağdır. Kullanım şekli kişiye göre farklılık göstermektedir. Bu yağ, kalp damar tıkanıklığını engelleme ve kalbi besleme özelliğine sahiptir. Bağırsakları çalıştırmaktadır. Yağın içinde bulunan asitler, iyi kolesterol oranını yükseltmektedir. Eklem ağrıları, eklem roma...

Gebelikte Keten Tohumu

Gebelikte keten tohumu kullanımı anne ve bebeğin sağlığı için faydalı Omega 3 yağ asidi bakımından zengin olduğundan dolayı doğrudur. Çiğ ya da kavrulmuş olarak tüketebileceğiniz keten tohumunu hamilelik sırasında beslenme alışkanlıklarınıza eklemeden evvel doktorunuza danışmanız daha doğru olacaktır. Hamilelik sırasın...

Tohum Çimlendirme

Tohum Çimlendirme, Tohum çimlendirme de çimlendirme viyolleri, plastik bardaklar, tohum çimlendirme poşetleri, tohumun miktarına göre balkon saksıları ya da meyve sandıkları kullanılabilir. Çimlendirme Toprağının HazırlanmasıYanmış elenmiş çiftlik gübresi, bir kısım elenmiş dere kumu, elenmiş bahçe top...

Yonca Tohumu

Yonca tohumu, baklagiller yem bitkileri grubuna dahil olan bir bitki türüdür. Dünya genelinde en fazla yetiştiriciliği yapılmaktadır. Yonca tarımı her geçen yıl artarak devam ve ziraatı Türkiye'nin her bölgesinde yapılmaktadır. Yonca tohumu dekara en fazla 5 kg ekilir. Ekim mibzer ile yapılıyorsa 2-2,5 kg ekilir. ...

Kimyon Tohumu

Kimyon tohumu; maydanozgiller familyasına ait bir bitki çeşididir. Türkiye'nin dağlık bölgelerinde ve Orman kenarlarında bulunur. Kimyon tohumu içerisinde bol miktarda gıda toksinleri içerir. Bu familyaya ait yani anason, rezene gibi gıda maddelerinden ayıran en önemli özelliği ise balgam ve kanser oluşumunu engelleyen mukus zarının korunmas...

Şakayık Çiçeği Tohumu

Şakayık Çiçeği tohumu, botanik adıyla paeonia olarak bilinir. Yaprakları 15-25 cm uzunluğunda tüysü şeklindedir. Doğal olarak yaşayan türleri tek katlı çiçeklere sahiptir. Katmerli olanlar ıslah çalışmalarıyla elde edilmişlerdir. Çiçeklenme zamanları mayıs-haziran aylarına denk gelir. Güneşi seven bu çiçekler besin açısından zengin, derin ve...

Akdiken Tohumu

Akdiken tohumu, akdiken (diğer adı ile ateş tacı, barut ağacı, geyik dikeni, catharica) bitkisinin tohumudur. Akdiken bitkisi sağlık açısından çok yararları bulunan faydalı bir bitkidir. Alternatif tıpta çokça yararlanılan bu bitki doğru kullanılması gereken bir bitkidir.Akdiken tohumu hakkında bilgi:...

Lavanta Tohumu

Lavanta tohumu, Lavanta, angustifolia türüne ait olan ve gül ailesinden olup, şifalı aroma terapi yağları ve güzel kokusu ile eksiksiz bir bitkidir. Küçük boylu olması ile, terasta, balkonlarda, küçük bahçelerde ve hatta saksılarda bile yetişebilmektedir. Hızla büyüme göstermeyen bitki, yaklaşık 3 yılda 30-35 santimetre büy...

Çilek Tohumu

Çilek tohumu, genellikle pek çok farklı yöntem ile çıkartılabileceği gibi, aynı zamanda geleneksel şekilde çilek tohumlarının üretimi de yapılabilmektedir. Özellikle tüketilmek için üretimi yapılmış olan çileklerin tohum kısımlarının çıkartılarak bir sonraki ekim zamanına kadar kurutularak bekletilmektedir. Bu yöntem dışında bir diğeri de çi...

Dekalp Mısır Tohumu Çeşitleri

Dekalp mısır tohumu çeşitleri, mısır tohumunun bir çok çeşidi bulunmaktadır. Dekalp markası adı altında bulunan mısır tohumu çeşitlerinden bir kaç tanesini sayabiliriz. Bunlardan bazılarını, silajlık mısır tohumu, ana ürün mısır tohumu, 2. ürün mısır tohumu, ana ürün tr, adı altında toplamak mümkündür. Dekalp mısır toh...

Çemen Tohumu

Çemen Tohumu: Baharat dünyasının mutfağımıza sunduğu lezzetlerden bir tanesi çemen otudur. Hem sağlık için şifalı yönlerinden hemde mutfaklarda eşsiz bir tada sahiptir. Bilimsel adı Trigonella foenum olan çemen otu, latince adı fabaceaeda denilen baklagiller ailesinden olup, 60-100 cm’ye kadar uzayabilen bitkidir. Çiçekleri beyazdan sarıya ...

Palmiye Tohumu

Palmiye Tohumu; palmiyegiller ailesinden tropik bir bitkidir. Tropik iklimlerde yetişen hoş görüntü oluşturan bitki türüdür. Palmiye tohumu, konik gövdelidir, ağaçlarının dalları hemen hemen hiç yoktur. Ağacının gövdesinden birçok yaprak çıkar, ağaçları 30 metreye kadar çıkabilmektedir. Türleri 1-50 santimetreye kadar kabak çiçeği gibi kabar...

Chia Tohumu

Chia tohumuChia tohumları, Güney Meksika, Guatemala ve Güney Amerikaya’ da yetişen ve o yörelere özgü olan, nane ailesinden çiçekli bir bitki olup, zamanla bütün dünyada kullanımı yayılarak faydası anlaşılan şifa deposu bir bitki tohumudur. Özellikle omega 3 yağ asidi bakımından oldukça zengin olan bu bitki, sırf tohumları için ...

Mercimek Tohumu

Mercimek tohumu:Mercimek, baklagillerden beyaz çiçekli bir tarım bitkisidir. Mercimek ( lens cuninaris ), baklagiller ( fabacae ) familyasında yer alır. Lens cinsine dahil dört türü vardır. Lens cinsi mercimek içinde bulunan bütün türlerin az çok mercek şeklindedir ve yenilebilir. Mercimek tohumları tolu...

Isırgan Otu Tohumu

Isırgan otu tohumu; ısırgan otu, Mayıs - Ağustos ayları arasında çiçek açan 20 veya 100 santim boyunda, yol kenarlarında ve duvar diplerinde büyüyen bir yıllık otsu bir bitkidir. Gövdesi ise dik, 4 köşe gibi, basit veya tabandan itibaren dallanmaktadır. Üstünde yakıcı tüyleri bulunmaktadır. Yaprakları saplı olup, oval şekilli ve dişli k...

Hayıt Tohumu

Hayıt Tohumu, şifa verici özelliği sayesinde bu tohum tıbbi alanda çok sık kullanılmaktadır. Özellikle kadın hastalıkları için hayıt tohumu kaçılmaz olacaktır. Kişilerde ateş yükselmesi, idrar yolu enfeksiyonu, gaz sıkıntısı ve baş ağrısı gibi hastalıkların iyileşmesinde fayda gösterir. Adet döneminde bazı bayanlar da görülen st...

Kuru Fasulye Tohumu

Kuru fasulye tohumu; Kuru fasulye baklagiller familyasından sayılan, phasolus cinsi, anavatanı orta Amerika'dır. Kuru fasulye insanların beslenmesinde önemli bir bitkisel protein kaynağıdır. Kuru fasulye protein, B grubu vitaminleri, potasyum, demir, çinko ve lif açısından çok zengin bir bakliyattır. Kuru fasulye bölgemizin ana ürünü bu...

Kara Hardal Tohumu

Kara hardal tohumu, Helenistik ve Roma döneminden günümüze kadar bilinen ve kullanımına devam edilen hardal tohumunun asıl yetişme alanı gerçekleştirilen kazılarda Batı Asya ve Avrupa olduğu anlaşılmıştır. Hardalın bir çok türü bulunmaktadır. En çok bilinen türleri; beyaz, kara ve kahverengi hardal türleridir. ...

Emzirirken Keten Tohumu Yenirmi

Emzirirken keten tohumu yenir mi? Dünyada ve ülkemizde keten tohumunun faydaları saymakla bitmez.Anne adayların ve emziren bayanların en çok hassas oldukları bu dönemde, sağlıklı besinler tüketmeleri çok çok önemlidir.Özellikle keten tohumunu abartmadan düzenli bir şekilde kullanma...

Hibrit Tohum

Hibrit Tohum; Hibrit yada melez tohum, aynı bitki cinsine ait uzak akraba konumunda olan iki doğal bitki kümesi yada nüfusundan tercih edilen saf olan hatların yada insanların birbirleri ile çaprazlanması neticesinde elde edilen ilk nesil melez tohumlara verilen addır. Bu teknik ile farklı olan yollar kullanılarak ana yada babada yer alan...

Orkide Tohumu

Orkide tohumu, Orkideler günümüzde nesli tehlike de olan bir bitkidir. Oldukça önemli ve gösteriş sahibi olan bu bitkiler, ılık ve nemli ortamlarda yetişmektedir. Bazıları ağaç üzerinde yaşar bazıları da toprak altına kök salarak yaşamını sürüdürür. Orkideleri pek çok yolla çoğaltmak mümkün olduğu gibi üremeleri de zor bitkilerdir. ...

Kaktüs Tohumu

Kaktüs Tohumu doğada 5000 türü bulunan kaktüs bitkisinin tohumudur. Kaktüs bitikisini peireskia,puntia ve ceroideae olarak 3 alt familyada inceleyebiliriz. Peireskia ince, uzun ve yapraklı, puntia yassı veya sütunumsu, ceroideae ise top ve sütun formlu kaktüslerdir.Büyüme ve çiçeklenme zamanlarında sıcağı çok severler. Kışın bile 6 ila ...

Roka Tohumu

Roka tohumu, Roka,Turpgiller familyasından bir bitkidir. Yaprakları salata olarak yenen acımsı tadı olan bir bitkidir. Türkiye gibi Akdeniz ülkelerinde genellikle salata ve garnitür olarak kullanılır. Ancak bazı ülkelerde yemek olarak da pişirilir. Birinci yıl yaprakları için sofralık olarak üretilir, düşük sıcaklıklarda kışı geçirdikten son...

Adaçayı Tohumu

Adaçayı tohumu: Akdeniz Bölgesinde yetişen, 30-70 cm boylarında olan adaçayı bitkisinin ufak tohumları koyu kahverengi renginde ve yumurta şeklindedir. Adaçayı tohumu üretilebilmesi için çoğunlukla bitki 3 ya da 4 yıl olgunlaşmaya bırakılır ve tohumlar kahverengi rengine dönüştüğü zaman tohumların dökülmemesine dikkat ederek orak ile ...

Üzerlik Tohumu

Üzerlik tohumu, yada halk arasında adı nazar otu olarak bilinen şifa deposu bu bitki sedef otugiller ailesinden olup, yeşile yakın beyaz çiçeklere sahiptir. Üzerlik otu, boyu 40-70 santimetre boyunda olup, çok yıllık otsu bir bitkidir. Bağ ve bahçelerde yetişen üzerlik otu, üzerlik çayı, üzerlik tohumu ve macunu olarak kullanılır. Kulla...

Safran Tohumu

Safran Tohumu, Safran, süsengiller familyasından yaklaşık olarak 20-30 cm boyuna kadar uzayabilen, sonbaharda çiçek açan, çiğdem cinsinden soğanlı bitki türü ve bu bitkinin baharat olarak kullanılan tozuna verilen isimdir. Tohum vermeyen ve soğanları ile üreyen bir türdür. Safrandan elde edilen bitkiye de safran denmektedir. Safran, günüm...

Fesleğen Tohumu

Fesleğen tohumu, yetişkin boyutta olan fesleğen bitkilerinden elde edilen, son derece faydalı ve şifalı bir tohumdur. Fesleğen bitkisi, soğuk ortamlara karşı son derece dayanıklı olduğundan, özündeki maddeler de insanların bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve dinç kalmasına yardımcı olmaktadır. Hem şifalı bir ürün olarak kullanıldığı gibi, ...

Soğan Tohumu

Soğan tohumu, farklı türlerdeki soğanlar için üretilmektedir. Özellikle ilkbaharın sonlarına doğru elde etilen soğan tohumu farklı şekillerde kullanılmak amacıyla üretilir. Soğan tohumunun üretilmesi için en az iki yıl çalışmak gerekiyor. İyi ve kaliteli ve çimlendiğinde fazla tohum elde etmek için önem taşımaktadır. Tabi bunu yapmak içi...

Ağaç Tohumu

Ağaç tohumu; seçerken dikkatli olmak gerekir. Yaşadığınız bölgede kendi kendine yayılabilen, doğada destek olmadan hayatta kalabilen türler seçilmelidir. Örnek verilecek olursa Ege sahil şeridi için kızıl çam, bazı meşe türleri ve sedir, Akdeniz Bölgesi için akasya, meşe, sedir, İç Anadolu Bölgesi için meşe, akasya ve arizona tohumları ...

Kekik Tohumu

Kekik tohumu; Kekik doğal dokusu ve aromatik tadıyla her zaman ilgi odağı olmuş bir bitki türüdür. Güzel kokusuyla bilinen kekik, yemeklerde özellikle et yemeklerinde baharat olarak kullanılır. Baharat olarak kullanımının dışında çay olarak demlenebilir. Kekik yağını da cilde direk uygulanabilir. Kekiğin diğer özelliği ise antioksidan içeriğ...

Ispanak Tohumu

Ispanak tohumu serin ve rutubetli havalardan hoşlanır. Sebze olarak her yerde yetişiyor. Ama anavatanı Kafkasya ve Afganistan civarıdır. Ispanakgiller familyasından ıspanak kış sebzesi olarak yetişen, kazık köklü ve iki evcikli otsu bir bitki çeşididir. 5 dereceye kadar dayanabilir. Daha çok soğuklarda zarar görmeye başlar. Ispanak tohu...

Defne Tohumu

Defne Tohumu, Genelde Akdeniz bölgesin de yetişen çalı veya ağaç türüdür. Yaz ve kış ayların da yaprak dökmeyen bir bitkidir. Sıcak bölgeler de yetişir soğuğa ve dona karşı çok hassastır. İlkbahar da sarı ya da yeşilimsi beyaz renkteki küçük çiçekler olgunlaşınca rengi koyu mor tek tohumlu etli bir meyveye dönüşür.

Yulaf Tohumu

Yulaf tohumu, ülkemizde uygun üretim maliyeti ve bol ürün verimi ile giderek genişleyen yulaf yetiştiriciliği sektörünün en önemli aşamalarından birisidir. Yulaf tohumu seçiminde yerli malı ürünleri kullanmakta fayda vardır. Hem sunduğu avantajlar hem de sağladığı verim oranıyla yüz güldüren yerli tohumlara rağbet daha fazladır. <...

Zayıflama Tohumu

Zayıflama Tohumu, olarak acı cehre tohumu kullanılmaya başlanıldığında kısa bir vaktin sonra yaklaşık olarak 3-4 kilo kadar zayıflama sağlayarak en az 2 beden kadar fark ettirmektedir. Bu mucize olan bitki ile bir aylık kullanım neticesinde ortalama olarak 8-10 kilo vererek zayıflamış olunur. Akşam kullanıldığı zaman sabahları hafiflemiş ...

Sardunya Tohumu

Sardunya Tohumu; geraniaceae ailesinden bir bitkidir. Sardunya tohumu, Güney Afrika'da yetişmektedir, 230'dan fazla doğal türü vardır. Mutasyon ve melezleme yoluyla çok sayıda kültür formları yetiştirilmektedir. Salonlarda, balkonlarda, saksılarda, park ve bahçelerde yetiştirilebilen bir bitkidir. Çok yıllık otsu veya yarı odunsu çalı ş...

Nifak Tohumu

Nifak Tohumu, "Huzursuzluk ve ara bozma sebebi olacak şeyleri yapmak ve bunun için çabalamak" anlamındaki 'Nifak Tohumu Ekmek' tabiri, Nifak masadrından türemiştir. Sözlükte, "(tarla faresi) yuvasına girmek, (bir kişinin) olduğundan farklı görünmesi" anlamına gelen Nifak masdarından da, "inanmad...

Pırasa Tohumu

Pırasa tohumu, besin değeri oldukça yüksek olan pırasa tohumunun içerisinde bol miktarda B, K, C vitaminleri ile silisyum, potasyum, magnezyum, bakır, kükürt, iyot, kalsiyum ve demir bulunur. Sağlık açısından çok faydalı olan pırasa iyi bir idrar söktürücüdür. Aynı zaman da bağırsakların çalışmasında fayda sağlar ve kabızlık sorununa ...

Tere Tohumunun Faydaları

Tere Tohumun FaydalarıTere otu genelde yeşil bitki olarak tüketilmektedir. Fakat tere tohumu tüketimi de en az, yeşil tüketimi kadar faydalıdır. Tere tohumu, yaklaşık susam çekirdeği büyüklüğündedir. Rengi ise koyu kırmızıdır. Faydalarını sıralayalım;Vücut direncini ar...

Gül Tohumu

Gül tohumu, ekimi ilk baharda yani mart aylarının başında başlayıp nisan ortasına kadar devam eder.son baharda ise ekim aylarının başında başlayıp kasım ayının ortasına kadar gül tohumu ekmek mümkündür. Gül donlara dayanıklı ve çok yıllık bir bitki çeşididir. gül tohumlarını 40 derece suda 24 saat bekletip Sonra çimlenme için bir veya iki ay...

Domates Tohumları

Domates tohumları domates yetiştiriciliği sırasında kullanılmakta olan tohumlardır. Bu tohumlar yetişkin domateslerden elde edilmekte olup kimi zaman tohum yerine fide halinde iken de domates yetiştirmek söz konusu olabilmektedir. Pek çok farklı domates olduğundan dolayı domateslerden elde edilen tohumlarda da değişiklik olduğunu görebilirsi...

Stevia Tohumu

Stevia tohumu, şeker otu tohumu adı da verilmektedir. Bu tohumlar iki şekilde elde edilmektedir. Birincisi bahçe ve tarlada yetişen stevia bitkisinden tohum elde edilmesi yoluyla. İkincisi ise stevia tohumunun satın alınmasıyla gerçekleşir. Stevia bitkisinin çiçeklenme ve tohum süreci, stevia bitkisinin ağustos ve eylül ayları...

Arı Otu Tohumu

Arı Otu Tohumu, Arı otu, Diğer adıyla faselya hem bal üretiminde hemde yem bitkisi olarak tercih edilen iyi bir mera ve yeşil gübre bitkisidir. Çok kaliteli bala sahiptir. Mor çiçekli bir bitki olup, tek yıl ömrü vardır. Renkleri bazen sarı ve beyaz da olabilir. Arı tohumunun anavatanı Kuzey Amerika'dır. Arı otunun boyu 50-100 cm dir....

Manolya Tohumu

Manolya tohumu, organik madde açısından zengin, orta nemliliği olan ılıman iklimlerde yetişir. Bu ılıman bölgelere örnek olarak Kuzey Amerika'nın güney bölgeleri gösterilebilir. Ülkemize bakacak olursak Karadeniz ve Marmara kıyılarında yetişmektedir. Uzunlukları 30 m kadar olabilir. Yaprakları yaz kış yeşildir. Güzel kokulu çiçekleri temmuz,...

Ginseng Tohumu

Ginseng tohumu ya da botanik adı ile Panax kökü Yunanca Panacea kelimesinden türetilmiştir. Alternatif tıbbın son yıllarda çok yararlandığı bir bitkidir. Bu bitkinin en çok bilinen iki çeşidi Asya ginsengi ve Amerikan ginsengidir. Ayrıca kırmızı ginseng ve Çin ginsengi, Kore ginsengi bulunur. Panax'ın anlamı her şeyi işileştirendir. Şifa ka...

Çiya Tohumu

Çiya tohumu, zengin besin içeriği olan bir bitkidir. Sağlık için faydaları olduğu kadar yan etkilere de sahiptir. Bolivya, Meksika ve Arjantin'de yetiştirilen bitki, son zamanlarda popülerlik kazanmış, mutfaklarda çok yönlü olarak kullanılmaya başlanmıştır.Çiya tohumu nasıl kullanılır?Çiya ...

Ayçiçeği Tohumu

Ayçiçeği tohumu:Ayçiçeği bitkisi, kendisiyle yani kavrulmamış ay çekirdekleriyle çoğaltılarak yetiştirilir. Ayçiçeği tohumları dolgun, hastalıksız, ve çimlenme gücünü kaybetmemiş olmalıdır. Bu gibi özellikleri taşıyan tohumları güvenilir kurumlar ve firmalardan temin etmek daha sağlıklıdır. Ayçiçeği tohumları hava sıcaklığı ...

Ceviz Tohumu

Ceviz Tohumu; Ceviz fidan yetiştiriciliği, tohumla yada üstün nitelikli olan çeşitlerin çöğürlere aşılanması biçiminde yapılır. Günümüzde dünyanın birçok ülkesinde yetiştirilmekte olan ceviz, yakın olan bir tarihe kadar yalnızca tohumdan imal edilmekteydi. Ülkemizde de aynı biçimde tohum ile imalat yaygın bir şekilde yapılmıştır. Son seneler...

Havuç Tohumu

Havuç tohumu; kökü, yaprağı, tohumu, çiçeği ile havuç bir tabiat harikasıdır. Yüzyılı aşkın süredir geleneksel yöntemlerle havucun bileşimindeki özellikler ile insanlar için her türlü şifa kaynağı kendisinde bulunmaktadır. Havuç gençlik kaynağıdır ve dört harikadan biridir. Her bitki bir hastalığı tedavi etmek için büyümektedir. Havuç ö...

Gül Biberi Tohumu

Gül biberi tohumu: Görüntüsünden dolayı gül biberi denilir. Aynı zaman da Çan biberi olarak da bilinir. Rengi diğer biberler gibi ilk önce yeşil renktedir daha sonra olgunlaştıkça kırmızı rengini alır. Orta acılıktadır. Gül Biberi Tohumu

Mısır Tohumları

Mısır Tohumları, Tohum küçücük ama içerisinde kocaman bir dünyanın yol haritasını barındırır, doğanın yaşam kaynağıdır, en iri ürünlerin en kaliteli tohumlardan elde edildiği artık kesinlik kazanmıştır eğer tohum kaliteli parlak ve küflenmemiş ise mısır da o ölçüde kaliteli olur. Bunun için yapılması gerekenler ise; mısır fizyolojik olgunluğ...

Patates Tohumu

Patates tohumu, çoğunlukla patatesin tohumlukları yumrulardan elde edilmektedir. Turfanda ya da tohumluk şeklinde patates üretmek için özellikle patatesin üzerindeki kabukları kalınlaşma dan bu yumruların topraktan çıkarılması gerekmektedir. Patates yumruları kireçli ve killi olmayan her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilmektedir. ...

Balkabağı Tohumu

Balkabağı tohumu, Balkabağı kabakgiller familyasından olup, çok faydalı bir bitkidir. Balkabağı hem sebze hemde meyve kategorisinde yer alır. Bunun nedeni ise içeriğindeki bir takım maddelerdir. Balkabağı tohumu yassı, koyu yeşil bir renktedir. Kabuk rengi sarı, beyaz bir tondadır. Yemek olarak tüketildiğinde sebze, tatlısı yapıldığında ise ...

Çam Tohumu

Çam tohumu:Günümüzde betonlaşma bu kadar yaygınken yani koca şehirler birer beton yığınına dönüşüyorken biz neden kendi küçük ormanlarımızı oluşturmayalım öyle değil mi? Müstakil bir evin bahçesine veya apartman dairemizin balkonuna çam ağaçları diksek olmaz mı? balkonlarda yetiştirdiğimiz çiçeklerimizin arasında süzülen bir çam veya ça...

Üzüm Tohumu

Üzüm Tohumu; hakkında yaygın olan adları, yararları ve potansiyel yan etkileri şeklindeki basit olan bilgiler vardır. Üzüm tohumu özü elde etmek için kullanılan üzüm tohumları çoğunlukla şarap imalatçılarından elde edilir. Üzümün yaprakları ve meyvesi eski Yunan’dan beri tıbbi bir şekilde kullanılmaktadır. Üzüm tohumunun özünün kullanılm...

Tritikale Tohumu

Tritikale tohumu; Bu tohum buğday ve çavdarın melezlenmesinden elde edilen bir tahıl cinsidir. Çavdarın makarnalık buğday ile melezmesinden dane cinsi, ekmeklik buğday ile melezlenmesinden ise çayır tipi tritikale elde edilir. Dane tipi tirtikaleler daha cüsseli olduğundan ıslaha uygun formdadır. Dünyada üretimi yapılan tritikalelerin önemli...

Menekşe Tohumu

Menekşe Tohumu; menekşegiller ailesindendir, çoğunlukla saksılarda yetişir. Menekşe tohumunun 450-500 arasına türü bulunmaktadır. Dünyanın pek çok yerinde rahatlıkla yetiştirilebilir. En çok Kuzey yarımkürede yetişen bir bitkidir. Havai, Güneydoğu Asya'da yetiştirilebilmektedir. Menekşe tohumu, aydınlık gölgede ve nemli bölgelerde yetişmekte...

Şeker Pancarı Tohumu

Şeker pancarı tohumu; Etli kökünden şeker elde edilen ıspanakgiller familyasından iki yıllık tarım bitkisidir. Bir yıl vejetarif organları, iki yıl ise generatif organları gelişir. Tohumları birleşik halde bulunmaktadır. Boyu yetiştiği yere, iklime ve türüne göre 85-180 cm aralığında değişmektedir. ABD, Rusya, Avrupa birliği üretiminde ilk ü...

Sarmaşık Gül Tohumu

Sarmaşık Gül tohumu, Uzun ömürlü ve bol saçaklı bir bitkidir. Sarmaşık gül tohumu ekilecek yere muhakkak yıllanmış saman ve yanmış hayvan gübresi toprakla karıştırılmalıdır. Su tutan yere sarmaşık gül tohumu dikilmez gül havadar ve güneşli yerlerden hoşlanır. Eğer siz balkonunuzda veya bahçenizde saksı içinde yetiştirmek istiy...

Haşhaş Tohumu

Haşhaş Tohumu,Haşhaşın tohumları çok küçük yapıda olduğu için çimlendirilmesi yağışlar uygun gitmezse zor olur. Orta Anadolu'da en uygun ekim zamanı 20 Eylül 5 Ekim arasıdır. Bu tarihler arasında genelde yağış olmamaktadır. Bu durumda eğer sulama da yapılmaz ise tohumların çimlenmesi çok zordur. Bundan dolayı en iy...

Macar Fiğ Tohumu

Macar Fiğ Tohumu, kökeni Macaristandır. Orta Avrupa'da, Tuna Ülkelerinde ve Doğu Akdeniz Bölgesin'de yetişen yerel bir bitkidir. Macar fiği tohumu günümüzde İspanya’dan Ön Asya ve Kafkaslara kadar tüm Akdeniz bölgesinden Orta Avrupa’ya kadar yayılmıştır.Macar Fiğ tohumu ÖzellikleriÜlkem...

Soğan Tohumu Çeşitleri

Soğan tohumu çeşitleri, Genellikle çok yüksek besin değerlerine sahip olan soğan, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de üretimi gerçekleştirilmektedir. Mutfaklarda hazırlanan farklı tohum çeşitlerine has soğanın geniş bir kullanımı mevcuttur. Farklı soğan tohumları çeşitleri genellikle yemeklerin vazgeçilmezlerinden, eşsiz bir lezzet ka...

Biberiye Tohumu

Biberiye Tohumu, Latince adı rosmarinus officinalis’dir ve deniz nemi anlamına gelmektedir. Çünkü biberiye genellikle deniz kıyısında yetişmektedir. Biberiye, antik Romalılar tarafından tütsü olarak kullanılmaktaydı ve bir efsaneye göre Hz. İsa bebekken bir biberiye çalılığının altında korunmuştur. Romalılar biberiyeyi defin törenleri...

Tohum Diyeti

Tohum Diyeti, Çeşitli tohumlar ile tohum diyeti yapılabilmektedir. Her tohumun kendine özgü özellikleri, sağlığa faydaları ya da zararları mevcuttur. Tohum diyeti yapılmadan önce bunların çok iyi bilinmesi gerekmektedir ki sonrasında istenmeyen sonuçlar doğurmasın. Birçok sağlık sorunun tedavisi amacı ile kullanılmasının yanı sıra günüm...

Nohut Tohumu

Nohut Tohumu,Tohum doğanın yaşam kaynağıdır, atalarımız "ek tohumun hasını çekme el yasını" diyerek tohumun ne denli önemli olduğu konusunda bizleri uyarmışlardır. Nohut ülkemizde üretimi yapılan yemeklik kabuklu tane baklagiller içinden kuru fasulye ve mercimekten sonra en fazla yetiştirilen önemli bir bitki olup ülkemizin özellikle İç...

Yağlı Tohumlar

Yağlı Tohumlar; İnsan beslenmesinde kalori oluşturan yiyeceklerin önemli bir rolü vardır. Günlük olarak ortalama 3000 ve 3500 kalori alan bir insan organizması için bu enerjiyi sağlayabilecek en önemli olan yiyecek grubunu yağdan meydana gelir. Yağlar, protein ve karbonhidratlarla birlikte beslenmenin üç ana grubundan biridir. Beslenmede kul...

Anason Tohumu

Anason tohumu, anason maydanozgiller familyasına ait, 50 santim kadar boylanabilen, beyaz renkli çiçeklere sahip bir bitkinin tohumudur. Temmuz ve Ağustos aylarında toplanan bitki aromatik yapısı sayesinde rakı gibi alkollü içeceklerin içerisinde sıkça kullanımı gerçekleşmektedir. Anason tohumu direkt olarak ya da çay şeklinde t...

Fasulye Tohumu

Fasulye tohumu, Vücudumuzun önemli bir protein kaynağı olan fasulye baklagiller familyasından olup, senede bir kez üretilen bir bitkidir. Ilıman iklimi sever, çok sıcak havaları sevmez, sıcaklık sıfırın altına düştüğünde don tehlikesine karşı gerekli önlem alınmalıdır. Eğer bitki çok üşürse ürün zarar görür ve verimliliği düşer, fasulye...

Acı Çehre Tohumu Nasıl Kullanılır

Acı Çehre Tohumu Nasıl Kullanılır, Zahmetsiz ve aç kalmadan zayıflatma etkisi olması nedeniyle mucizevi karışım olarak adlandırılmaktadır. Bitkiler üzerine araştırma yapan ünlü doktorların tavsiyelerinden sonra adı sıkça duyulmaktadır. Acı çehre tohumu kısa sürede zahmetsiz bir şekilde kilo verilmesini sağlar ve belirlenmiş her hangi bir yan...

Kabak Tohumu

Kabak tohumu, özellikle kabak çok sıcak ve çok soğuk olan bölgeleri sevmeyen bir bitkidir. Kabak hem sıcak hemde muhtedil bir bölgenin bitkisidir. Ayrıca derin, killi, kumlu ve havalı topraklarda yetişmektedir. Kabak tohumları genellikle soğuk havaların geçişinden sonra dışarıda ekimi yapılabilmektedir. Eğer dışarıya daha erken zamanda kabak...

Deve Dikeni Tohumu

Deve dikeni tohumu, şevkülmeryem, sütlü kengel, deve kengeri, sakin kenger olarak da bilinir. Taşların ve kayaların kenar kısımlarında bol bol yetişen bu nebat esasında otsudur ve boyu bir metreye denli ulaşabilir. En çok miktarda bahar aylarında meydana çıkarlar. Olgunlaştığı zaman mor, pembe ve kırmızı renklerde çiçek açar. Çok fazla ...

Enginar Tohumu

Enginar tohumu, Enginar, ilk olarak Etiyopya'da yetiştirilen bitki daha sonra Mısır üzerinden Avrupa kıtasında yaygınlaşmıştır. Bitkinin yaprakları Antik Yunan ve Roma imparatorluğunda sindirime yardımcı olması için tüketilmiştir. Enginar tohumları iri olup gramında 20-25 adet tohum bulundurmaktadır. Enginar tohumunun 1000 tane ağırlığı yakl...

Kavun Tohumu

Kavun Tohumu; kabakgillerden sürüngen gövdeli bir bitkidir. Kavun tohumu, bu bitkinin meyvesi iridir. Kavun tohumunun, olgunlaşmamış meyvesine kelek denilmektedir. Kavun tohumunun, ollgunlaşmış hali meyve olarak tüketilmektedir. Kavun tohumunun, sürüngen gövdesi metrelerce uzamaktadır. Kavun tohumunun, yaprakları yürek şeklindedir. Kavun toh...

Ot Tohumu

Ot tohumu, Ülkemizde hayvan beslenmenin olmazsa olmazlarının başında gelir. Geviş getiren hayvanların ana besin kaynağı otlardır. Hayvanların normal yaşamlarını sürdürebilmeleri için ot, çayır yemeleri çok önemlidir. Ülkemizde birçok insanların geçim kaynağı hayvancılıktır. Bir hayvancılık işletmesinde ekonomik yem sağlamada ilk başvurulacak...

Çeri Domates Tohumu

Çeri domates tohumu, Patlıcangiller familyasından, çok küçük ve yuvarlak bir domates türü olan çeri domates, kiraz meyvesini andıran görünümü nedeniyle bu ismi almıştır. Tatlı ve sulu olan bu türün anavatanı Güney Amerika ve orta Amerika'dır. Sofralık domates grubuna giren çeri domatesin yabani frenk domatesi ile kültür domatesinin genetik k...

Keten Tohumu Yağı

Keten tohumu yağı, içeriğinde bol miktarda doymamış, doymamış yağa nazaran daha az doymuş yağ, potasyum, çinko, magnezyum ve sağlık için faydalı pek çok vitamin barındıran bir bitki yağıdır. Sağlık için inanılmaz faydalı olan keten tohumu yağı geniş bir yelpazede kullanılır. Keten Tohumu Yağının Faydaları<...

Çim Tohumu

Çim tohumu, genellikle tekli çeşit ya da 3'lü karışım, 4'lü karışım ve 7'li karışım şeklinde çok farklı özellikleri mevcut olan tohumlar halinde bulunmaktadır. Çoğunlukla çim tohumları karışımları bahçe şartları da göz önünde bulundurularak alınmaya özen gösterilmelidir. Çim tohumları alınmadan mutlaka ekim yapılacak bahçedeki toprağın cinsi...

Bonsai Tohumu

Bonsai Tohumu Bonsai adı Japonca'dan gelmektedir." Bon" tepsi veya tabak "sai" ise bitki anlamına gelmektedir.Bir sanat olan Bonsai 7 ila 9. yüzyıllar arasında Japonya'ya Çin'den gelmiştir. Yüzyıllardan bugünümüze uzanan bir minyatürleştirme sanatıdır. Bonsai minyatür ve çam ağacına benzeyen saksıda yetişen bir bitki türüdür. İ...

Marul Tohumu

Marul tohumu:Marul bir salatanın olmazsa olmazıdır yaz kış marul olmadan bir salata düşünemiyorum. Son günlerin diyet yemeği yağsız tuzsuz salata tabi bu salıklı beslenmeyi ve kilo vermeyi düşünenler için. Çoğumuza göre yemek masasının kraliçesidir salata. Hangi yemeğin yanına yakışmaz'ki hemen hemen bütün yemeklerin yanında tüketiyoruz...

Bezelye Tohumu

Bezelye tohumu, Bezelye çok sevilen ve çok fazla yemek çeşidinde kullanılan bir bakliyat dır. Mart aylarının son veya Nisan aylarının ortası gibi bezelye tohumları ekilir ise temmuzda ilk hasadı alına bilir. Yaklaşık 4 ayda bir ekimi yapılabilir ama iklim şartlarına göre değişir. Soğuk bölgelerde yılda bir defa bezelye ekilirken sıcak...

Mantar Tohumu

Mantar Tohumu, Mantar tohumu diğer adı ile miselidir. Mantar diğer bitkilerden farklı olarak ürer. Mantarın tohumu yoktur, üremesi sporlama ile olur. Mantar üretimin de bu sporlamalar tohum gibi kullanılmaz. Sporların besi ortamları üzerin de çimlendirilmesi veya doku kültürü ile elde edilen miseller tohumluk olarak kullanılır.

İceberg Marul Tohumu

Iceberg marul tohumu birçok çeşide sahip bir üründür. Çeşitlerine göre özellikleri ve yetişme süreleri fark gösterir. Iceberg marul çeşitlerini tek tek inceleyelim:Iceberg Marul Tohumu çeşitleri:Papiro iceberg marul tohumu: Düşük rakımlı bölgelerde geç ilkba...

Keten Tohumu

Keten tohumu, keten bitkisine ait olan tohumlar yaklaşık 50-100 santim uzunluğuna sahiptir. Akdeniz iklimini seven bitkinin uç kısımları sivri yapraklara sahiptir. Mavi renkte hoş çiçekleri vardır. Yazın meyve vermeye başlar ve verdiği meyvelerin yanında iki adet tohumu olur. Keten tohumu sağlık açısından faydalı bir bitki olduğ...

Keten Tohumu İle Zayıflama

Keten tohumu ile zayıflama, kalp ve damar hastalıkları, eklem ağrıları, savunma sistemi, çöküntü hastalıklarına sıkı iştirak eden Keten tohumu omega 3 yağ asitleri açısından zengindir. Keten tohumu ile zayıflamak isteyenlere de dik lif içerdiğinden ötürü uzunca müddetli tokluk duygusu vererek zayıflamaya destekçi olabilir. İlk olarak da...

Altın Çilek Tohumu

Altın çilek tohumu, son yıllarda tanınmaya başlayan ve üretimi fazla olmayan altın çilek meyvesinin tohumudur. Altın çilek meyvesine talep oldukça fazla olduğundan, ilerleyen yıllarda tarımda kendine iyi bir yer edinmesi beklenen bir meyvedir. Henüz ülkemizde üretimi az olsa da, Güney Afrika ülkelerinde,Orta Amerika ve İsrail'de bolca üretil...

Aslan Pençesi Tohumu

Aslan Pençesi Tohumu, daha çok ormanlık alanlarda, yüksek çayırlı ve nemli bölgelerde yetişen asıl adı Allcemilla vulgaris olan ancak halk arasında aslankuyruğu, şebnemli, arslan ayağı, arslan kulağı ya da kırkbaş olarak bilinen bir bitkidir. Gülgiller familyasından gelir. Yaprakları aslan pençesine benzediği için aslan pençesi adını almıştı...

Amarant Tohumu

Amarant Tohumu; diğer adı horozibiğidir ve yüksek oranda protein içerir. Amarant tohumunun, altmıştan farklı türü bulunmaktadır. Genelde kahverengi yada açık kahve tonlarında ve haşhaş tohumu büyüklüğünde olan bir bitkidir. Amarant tohumunun, kırmızı, yeşil ve altın rengi çiçeklere sahip çeşitleri bulunmaktadır. Amerika kıtasındaki yerli hal...

Kişniş Tohumu

Kişniş Tohumu, Kişniş diğer adı ise aş otu, maydanoza benzeyen bir bitki türüdür. Kişniş yemek ve salatakar da kullanılır. Ferahlatıcı bir kokusu ve güzel bir tadı vardır. Kişniş tohumları öğütülerek baharat yapılır. Özellikle Erzurum da kişnişten ayran çorbası yapılır. Çok tatlı ve lezzetli bir çorbadır. Bu baharat özellikle çorbalar da kul...

Beyaz Soğan Tohumu

Beyaz soğan tohumu, Soğan, bütün dünyada olduğu gibi, tüketicilerin gelir düzeyine bağlı olmaksızın her evin mutfağının vazgeçilmez sebzesidir. Bilinen klasik soğanın yanı sıra beyaz ve kırmızı soğanda sofralarda ve piyasada yerini belirlemiş durumdadır. Bu nedenle ülkemizde ve dünyada beyaz soğan tohumu kullanılarak beyaz soğan yetiştirilme...

Keten Tohumu Maskesi

Keten Tohumu Maskesi, Türklerin orta Asya dan beri pek çok konuda ve özellikle güzelleşmek için kullandıkları bir üründür. Keten tohumu bir çok cilt sorunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Keten tohumu maskesi her türlü cilt problemleri karşısında o kadar etkilidir ki, hanımlar arasında en çok tercih edilen maskeler arasındadır.

Acı Çehre Tohumu

Acı Çehre tohumu, günümüzde eski zamanlarda kullanıldığı kadar kullanılmasa bile çok önemli bir yeri olan bitkidir. Bu bitki tohumu bilindiği gibi tıbbın henüz ilerlememiş olduğu zamanlarda alternatif tıp olarak çok yaygın bir şekilde kullanılmaktaydı. Günümüzde ise bu bitki tohumunu genellikle insanlar kadın erkek fark etmeden zayıf...

Patlıcan Tohumu

Patlıcan Tohumu: Patlıcan solanum melongene familyasına ait tek yıllık bitkidir. Patlıcan sıcak iklim sebzesi olarak bilinmektedir. Güneşli havaları çok sever. Sıcaklık 0 derecenin altına düştüğü zaman ölür. Bol su ister patlıcan. Yeteri kadar sulanmazsa tadı acılaşır ve çekirdekleşir. Patlıcan erkek ve dişi kısmı olan mükemmel bir çi...

Soya Tohumu

Soya Tohumu: Ana vatanı Çin ve Kore gibi Uzak doğu ülkeleri olan soya bitkisi, 4 bin yıl öncesine kadar uzanan tarihi geçmişi ile o bölgede yaşayan insanların en önemli besin ve geçim kaynağı olmuştur. Çinliler, soya için çeşitli isimler vermiştir. Bu isimler, kutsal bitki, harika bitki, sarı mücevher, sarı altın demişlerdir. 120-130 yıl k...

Siyah Hardal Tohumu

Siyah hardal tohumu, Siyah hardal, Asya ve Avrupa'da yaygın olarak, yabani olarak yetişen, bununla birlikte tarımı da yapılan, yetiştiği bölgeye ve türüne göre, 25 santimetre ile 5 metre arasında boyu olan sağlığa yararlı olan bir bitkidir. Çok yıllık olmayan ot şeklinde çıkan bir bitkidir. Turpgiller ailesinden olan siyah hardal tohumu...

Korunga Tohumu

Korunga tohumu; Ocak, Mart ve Şubat ayları ekim zamanıdır. Korunga tohumu fazla derine ekilmemelidir. Ekimler, 25 veya 50 santim sıra aralığında, 1,5 veya 2 santim derinliğinde yapılmalıdır. Elle ekim yapıldığında 10 -12 kg. tohum kullanılmaktadır. Çiçeklenme dönemi Mayıs ve Haziran aylarıdır. Çiçeklenme süresinde çiçekler aşağıdan yuka...

Karabuğday Tohumu

Karabuğday tohumu, hızlı bir büyüme potansiyeline sahip olan, geniş yapraklı ve tek yıllık bir bitki olarak yetiştirilir. Bitkinin boyu koşullarla orantılı olarak 60-120 cm arasında farklılık gösterir. Tek kökü bulunan bitkinin, toprak üzerinde küçük dalları olur. Yaprakların şekli düz olmayan üçgen biçiminde bir görünümdedir. Çiçeklerin ren...

Beyaz Çilek Tohumu

Beyaz Çilek Tohumu; Geleneksel bir çilek tohumu olan beyaz Alpine çilek tohumunu kolay olan bir biçimde çimlendirebilir, meydana gelen çileklerden elde edilecek olan tohumlar ile yine aynı bitkiyi elde edilebilir. Çilek tohumundan aynı biçimde tekrar tohum alarak fide yetiştirilmesi, kesinlikle üretmiş olunulan çilek sebzelerinde kendi t...

Sebze Tohumu

Sebze tohumu:günümüzde doğal sebze bulmak bir hayli zor bulduğumuzda bayağı bir el yakıyor yani çok pahalı. Manav, market ve pazar tezgahını süsleyen o parlak ve albenili sebzelerin bir çoğunu GDO lu yanı genetiği ile oynanmış sebzeler. Daha iri olsun daha parlak görünsün göze hitap etsin fazla alıcı bulsun diye insan sağlığıyla hiç tereddüt...

Çiçek Tohumu

Çiçek tohumu, Dünyada ve ülkemizde, çok bulunan ve olmazsa olmaz dediğimiz, birbirinden güzel çiçeklerin yetiştiği ülkede yaşıyoruz. Hayatımızın önemli bir parçasıdır çiçekler. İnsanlar arasındaki değeri, hediyeleşmeyi, küsleri barıştırmayı ve masumiyeti olmak üzere çiçeklerin rolü çok fazladır. Ülkemizde yetişen ve ismini dahi bilm...

Hardal Tohumu

Hardal Tohumu; Turpgiller ailesine ait Akdeniz'e özgü bir bitki olan hardal, otsu bir bitkidir. Yaprakları tüylü, boyu 50 cm' ye kadar uzayan, yaprakları sarı veya siyah renklerde bulunan bir bitki türüdür. Tohumlarında uçucu yağlar bulunmaktadır. Hardal siyah ve beyaz olarak 2 türde bulunmaktadır. Siyah hardalın çiçekleri sarı renkte, beya...

Tohum Ekimi

Tohum Ekimi; Son yıllarda organik gıdaya, apartmanlarda hobi bahçelerine, bahçeli evlere veya köylere rağbet artmıştır. Bir çok kişi bu işin tarımını yapmasa bile ekmeye dikmeye, merak duymaktadır. Tarım alanında ise devlet desteği kişileri tarıma teşvik etmektedir. Tohum bu ekim- dikimin ilk aşamasıdır denilebilir. Tohum embr...

Silajlık Mısır Tohumu

Silajlık Mısır Tohumu: Silaj geviş getiren sığır, koyu, keçi gibi besi hayvanların yem ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile nem içeren fermente edilmiş yemlere denilmektedir. Silajlık yemlerde en çok yeşil kitle verebilen bitki mısırdır. Bu mısırın tohumlarına silajlık mısır tohumu denir. Ülkemizde son yıllarda silaj üretimi amacıyla en ...

Aspir Tohumu

Aspir Tohumu, Aspir tohumunun boyu 80 ile 100 cm arasındadır. Dikenli ve dikensiz olabilir. Dikenliler, dikensizlere göre daha fazla yağ içerir. Çiçeğin rengi sarı, beyaz, kırmızı, krem, turuncudur. Tohumları beyaz, kahverengi ve üzerinde koyu çizgiler bulunan beyaz taneler bulunur. Renkli çiçekleri gıda ve kumaş boyalarında kullanılı...

Adi Fiğ Tohumu

Adi Fiğ Tohumu, Fiğ türlerinin içinde tarımı en yaygın olarak yapılan adi fiğdir. Ülkemizin her bölgesinde yetiştirilir ve ekim alanı gittikçe de genişlemektedir. Adi fiğden genellikle münavebe bitkisi, yeşil ot, kuru, silo yemi ve yeşil gübre olarak faydalanılır. Yeşil ve kuru otu hayvanlar için hem lezzetli hem de besleyicidir. Yeşil ...

Kahve Tohumu

Kahve Tohumu; Kahve, kök boyasıgiller (rubiaceae) ailesinden gelir. Coffea ağacının meyve çekirdeklerinden elde edilir. Kahve ağacı ilk Habeşistan'ın Kaffa yöresinde bulunmuştur. Kahve Tohumu Nasıl Elde Edilir?Kahve tohumu yağışlı ve nemli havayı sev...

Buğday Tohumu

Buğday tohumu Buğday, ülkemizde ve dünyada en önemli gelir kaynağımızdır. Buğday, insan beslenmesinde kullanılan bitkiler arasında, üretim ve ekiliş bakımından ilk sıralarda yer alır. Ayrıca buğdayın değeri, saklama ve işlenmesindeki kolaylıklar nedeniyle, çok uzun zaman öncelerinde bile buğday, temel besin durumundaydı. Buğday ürünler...

Nar Tohumu

Nar tohumu, nar hem ülkemizde hem de dünya mutfağında çeşni ve içecek olarak yaygın bir şekilde tüketilmektedir. Şifa amaçlı kullanımı da son yıllarda oldukça popüler olmuştur. Yunanistan ve Ortadoğu'da asırlardır hastalıklara karşı şifa amacıyla kullanılmaktadır. Şifa amacı ile meyvenin tohumu yani çekirdeği ve ekstresidir. Nar...

Goji Berry Tohumu

Goji Berry Tohumu; Vücudunuzda yer alan on trilyon kadar hücre her an serbest radikallerin saldırısının altında kalmaktadır. Bu zararlı çevresel olan ajanlar canlı hücrelerin yenilenme hızından daha hızlı bir biçimde yıpranmasına ve yaşlanmanın daha hızlı bir şekilde gerçekleşmesine sebep olurlar. Goji uzun ömür meyvesi şeklinde bilinir. ...

Bahçe Çiçek Tohumları

Bahçe Çiçek Tohumları; ömürlerine ve üretimlerine göre kısımlarına ayrılır. Her tür çiçeğin farklı yaşam koşulları vardır. Genellikle tohumlar uygun koşullarda fide olana kadar büyütülür. Daha sonra ise sera tarzında yerlerde, çok sıcak veya çok soğuk olmayan ortamlarda, küçük fideler geliştirilerek filizlenmeleri sağlanır. Çiçeklerin b...

Organik Tohum

Organik tohum, genetik anlamda yapısında değişiklik yapılmayan döllenmiş hücre çekirdeği içinde bulunan DNA dizilimine dışarıdan müdahalesi bulunmamış olan hiç bir şekilde müdahale görmemiş kendi biyolojik formunda olan tohumdur. Organik tohumlar kimyasal ilaç kullanılmamış ve genetiği ile oynanmamış olan bitkiden alınmalıdır. O...

Pancar Tohumları

Pancar tohumları, kalitesi verimi kadar önemlidir. Pancar bitkisi tohumlarıyla çoğaltılır. Kışları yumuşak geçen bölgelerde pancar tohumları sonbaharda ekilir ve ürün ilkbaharda alınır. Kışları sert olan yerlerde ekim ilkbaharda, mart nisan aylarında yapılır. Genelde pancar tohumları doğrudan doğruya bitkinin yetiştireceği toprağa ekilir. Sı...

Domates Tohumu

Domates tohumu, anavatanı Güney Amerika olarak bilinen filizinden sebze elde edilen bir bitki tohumudur. Önce Avrupa'da yayılan domates tohumu daha sonra ülkemizde yaygınlaşmıştır. Domates tohumunun ülkemizde yüz yıllık bir geçmişi vardır. Ülkemizde de bu tohumun verimli olması domatesin taze ve işlenmiş olarak çok tüketilen bir sebze haline...

Kültür Mantarı Tohumu

Kültür Mantarı Tohumu, Kültür mantarcılığında şapkalı mantar en çok yetiştirilen mantar türüdür. Toprak üstünde bulunan beyaz renkli sap ve şapka yenen kısmını oluşturur. Toprak altında ise mantarın kökleri bulunur. Şapkanın alt kısımlarına, birbirine az çok paralel ince yapılı lameller bulunmaktadır. Bu lamellerin arasında bulunan sporlar ç...

Ryegrass Tohumu

Ryegrass tohumu, tek yıllık bir yem bitkisidir ve yüksek verimlidir. Kurak arazilerde 2-3 biçim, sulak arazilerde 5-6 biçim yapılabilir. Dekara ekilebilen ryegrass tohumu 5 kg dir. Ryegrass yem bitkisi ekilen arazilerde dekar başına 10-15 tona kadar yeşil ot üretimi alınır. Dekar başına 2 ile 4 ton arasında kuru ot hasadı yapılabilir. Yoncad...

Kinoa Tohumu

Kinoa tohumu, görüntü ve tat olarak tahıla benzeyen bitki, ıspanakgiller familyasına aittir. Etli ve besleyici değeri yüksek yaprakları, salkım salkım açan çiçekleri vardır. Bitkinin çiçekleri besleyici değeri yüksek olan ufak tohumlara dönüşür. Bitkinin yenilen kısmı da kurutulmuş boncuk görüntüsüne sahip olan tohumlardır. Kino...

Tohum

Tohum, Bitkilerin üreme ve yayılma organına tohum denmektedir. Döllenmeden sonra ortaya çıkmış, gelişmiş tohum taslağı içerisinde bulunan embriyo dan oluşmaktadır. Tohumlar şekil, büyüklük ve renk bakımından bitki türlerine göre farklılık göstermektedir. Dıştan içe doğru tohum kabuğu (testa), besi dokular (pesiperma, endosperma) ve embriyo ...

Isırgan Tohumu Yağı

Isırgan Tohumu Yağı, ısırgangiller ailesine mensup olan ısırgan otu bitkisi; yıllık bitki türlerindendir. Mayıs ve Ağustos ayları arasında çiçeklenir. Emergenz tüyleri yakıcı özelliğe sahiptir ve cilde değdiği yüzeyde kızarıklık ve kaşıntıya sebebiyet verir. Bu yüzden adına ısırgan denildiği bilinmektedir. Birçok tıbbi ilaç yapımında da kull...

İstiridye Mantarı Tohumu

İstiridye mantarı tohumu, Mantarlar doğada sporla üremektedirler. Havada ki bu sporlar toprağa dökülür. Toprağa dökülen bu tohumlara misel adı verilir. Bu tohumlar uygun şartlar yani nemli ortamlar sağlanırsa çimlenerek istiridye mantarını oluştururlar. İstiridye mantarı doğada yetişebilen ve yenilebilen mantar türlerinden bir tanesidir. Kül...

Kayın Mantarı Tohumu

Kayın mantarı tohumu, Sizin için hazırladığımız bu makalede ülkemizde bol miktarda kırsal alanda bulunan kavak ağaçlarını değerlendirerek sizde kendi çapınızda amatörce de olsa kayın mantarı tohumu kullanarak kayın mantarı yetiştirebilirsiniz. Kayın mantarı tohumunu kolaylıkla elde edebilir kademe kademe yetiştirilmesini takip ederek ...

 

Tere Tohumu
Arpa Tohumu
Turp Tohumu
Süpürge Tohumu
Papatya Tohumu
Üzerlik Tohumu Macunu
Salep Tohumu
Muz Tohumu
Kenevir Tohumu
Dereotu Tohumu
Kendir Tohumu
Karpuz Tohumu
Çam Ağacı Tohumu
Rezene Tohumu
Nijer Tohumu
Zeyrek Tohumu Faydaları
Pioneer Mısır Tohumu
Maydanoz Tohumu
Bamya Tohumu
Tütün Tohumu
Kereviz Tohumu
Kasımpatı Tohumu
Sarımsak Tohumu
Acı Biber Tohumu
Nane Tohumu
Burçak Tohumu
Yer Fıstığı Tohumu
Tohum Islahı
Biber Tohumu
Tohum Çeşitleri
Popüler İçerik
Tere Tohumu
Tere Tohumu
Tere Tohumu, ülkemizde yetişen ve pahalı olmayan doğal bir bitkidir. Vücudun ihtiyacı olan direncin tamamını tek kendi başına verebilen tere tohumu...
Arpa Tohumu
Arpa Tohumu
Arpa Tohumu; buğdaygiller ailesinden bir tahıl bitkisidir, Arpa tohumu, tarih öncesi devirlerde en önemli kültür tahıllarından biridir. Arpa tohumu, e...
Turp Tohumu
Turp Tohumu
Turp Tohumu, Yüce Allah'ın bizlere bahşettiği bütün bitkiler gibi turpta çok faydalı bir bitkidir. Bütün bitkiler yaradılış gereği, içinde barındırdık...
Süpürge Tohumu
Süpürge Tohumu
Süpürge tohumu,Adı süpürge tohumu olmasına rağmen zannedilenin aksine süpürge yapımında kullanılmaz. Fundagiller ailesinden ve Afrika kökenli bir bitk...
Papatya Tohumu
Papatya Tohumu
Papatya tohumu, Papatya ülkemizde saf ve temizliği simgeleyen bir çiçek türüdür. Hemen hemen her yerde yetişebilen beyaz renkli ortasında sarı bulunan...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Tere Tohumu
Arpa Tohumu
Turp Tohumu
Süpürge Tohumu
Papatya Tohumu
Uygunmu
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Uygunmu
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2019