Marul Tohumu Marul, özellikle salataların vazgeçilmez bir bileşenidir. Yaz-kış demeden, marul olmadan bir salata düşünemiyorum. Son günlerin popüler diyet yemeği olan yağsız ve tuzsuz salatalar, sağlıklı beslenmeyi ve kilo vermeyi hedefleyenler için idealdir. Çoğumuza göre yemek masasının kraliçesi olan salata, hemen hemen her yemeğin yanında tüketilmektedir. Ancak günümüzde sağlıklı meyve ve sebze bulmak oldukça zorlaştı. Meyve ve sebze yetiştiricileri, bu işten daha fazla kazanç sağlamak için çeşitli gübreler kullanmaktadırlar. Bu durum, büyük ve albenili marullar elde etmelerine olanak tanırken, insan sağlığına oldukça zararlıdır. İşte bu nedenle, ben kendi balkonumda küçük saksılar içerisinde marul tohumu alıp kendim yetiştiriyorum. Hatta ilk yetiştirdiğim maruldan tohum alarak ikinci marulların tohumunu bile kendim elde ettim. Nasıl mı? Marul Tohumu Nasıl Ekilir? İlk olarak bir aktardan marul tohumu aldım. Siz bu tohumları internet üzerinden de sipariş edebilirsiniz.
Bir hafta sonra marullar çimlenmeye başladı. 1,5-2 aya kalmadan marulları tüketmeye başladım. Ekilen Maruldan Nasıl Tohum Alınır? Marullar büyüyünce içlerinden en gösterişli olanı koparmıyoruz. Birden fazla maruldan tohum alacaksak, aralarında 35-40 santim boşluk bırakmak gerekmektedir. Yolunmayan marullar bekledikçe göbek kısımlarından büyüyüp çiçek açacaktır. Açan bu çiçekleri dalında kurumaya bırakın.
Marul yetiştiriciliği, hem sağlıklı beslenmek hem de doğal ürünler tüketmek isteyenler için ideal bir yöntemdir. Kendi marulunuzu yetiştirerek, kimyasallardan uzak, doğal ve lezzetli marullar elde edebilirsiniz. Bu süreç, hem eğitici hem de keyifli bir deneyim sunar. |