Hardal Tohumu Türleri ve Özellikleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Hardal Tohumu Türleri ve Özellikleri

Hardal Tohumu; Turpgiller ailesine ait Akdeniz'e özgü bir bitki olan hardal, otsu bir bitkidir. Yaprakları tüylü, boyu 50 cm'ye kadar uzayan, yaprakları sarı veya siyah renklerde bulunan bir bitki türüdür. Tohumlarında uçucu yağlar bulunmaktadır. Hardal siyah ve beyaz olarak 2 türde bulunmaktadır. Siyah hardalın çiçekleri sarı renkte, beyaz hardalın çiçekleri ise beyaz ya da soluk kırmızı renktedir. Siyah hardalın tohumu, hastalıklar için şifalı bitki olarak kullanılmaktadır.


Hardalın faydalarını sayacak olursak

  • Göğsü yumuşatır.
  • Öksürüğe iyi gelir.
  • Hazmı kolaylaştırır.
  • Kabızlığı önler.
  • Bronşit ve zatürreye iyi gelir.
  • Zehirlenme durumunda kullanılabilir.
  • Cildi güzelleştirir.
  • Kan akışını düzenler.
  • İştah açar.
  • Romatizma ağrılarına iyi gelir.
Hardalın daha pek çok faydası bulunmaktadır. Bunun yanında hardalın zararları da vardır. Ciltle direk temasından uzak durulmalıdır. Aksi takdirde ciltte tahrişlere neden olur. Bundan dolayı, deri ile temasına dikkat edilmelidir. Mide ve bağırsaklarda kan birikimine sebep olabilir. Aşırı tüketilmemelidir.

Hardal Tohumu; İçerisinde, C, E, K ve B vitaminleri bulunmaktadır. Ayrıca içerisinde fosfor, magnezyum, kalsiyum, potasyum ve demir mineralleri bulunmaktadır. Öğütülmüş şekilde kullanılan, hardal tohumu banyo sularına da katılarak kullanılabilir. Kullanımı ise şöyledir;
  • İştah açmak için: Hardal tohumu un gibi öğütülür ve bir miktar tarçın ile tüketilir.
  • Bel ağrısı için: 1 kaşık hardal tohumuna, 2 kaşık keten tohumu ekleyip, lapa yapılır ve ağrıyan bölgeye sürülür.
  • Gastrit için: Her sabah aç karnına, 1 bardak ılık suya çeyrek çay kaşığı hardal tohumu katılır. 20 gün boyunca içilir.
  • Romatizma ağrısı için: Bal ile dövülmüş hardal tohumu karıştırılıp tüketilir.
  • Astım için: Yakı şeklinde ısıtarak göğüs bölgesine konulur. Böylelikle, balgam kolaylıkla sökülür.

Hardal Tohumu Yorumları

soru

A.Oğuz

26 Şubat 2017 Pazar

hardal ekmek istiyorum ne ne zaman yapmalıyım

Cevap yaz

Yorum Yap

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Üzerlik Tohumu Türleri ve Özellikleri

Üzerlik Tohumu Türleri ve Özellikleri

Soğan Tohumu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Soğan Tohumu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Tohum Türleri ve Özellikleri

Tohum Türleri ve Özellikleri

Nar Tohumu Türleri ve Özellikleri

Nar Tohumu Türleri ve Özellikleri

Fasulye Tohumu Türleri ve Özellikleri

Fasulye Tohumu Türleri ve Özellikleri

Güncel

Zeyrek Tohumu Faydaları Nelerdir?

Zeyrek Tohumu Faydaları Nelerdir?

Güncel

Aspir Tohumu Çeşitleri

Aspir Tohumu Çeşitleri

Bonsai Tohumu Türleri ve Özellikleri

Bonsai Tohumu Türleri ve Özellikleri

Bonsai TohumuBonsai adı Japonca'dan gelmektedir. " Bon" tepsi veya tabak "sai" ise bitki anlamına gelmektedir. Bir sanat olan Bonsai 7 ila 9. Yüzyıllar arasında Japonya'ya Çi[...]

Patlıcan Tohumu Patlıcan Tohum Yetiştiriciliği

Patlıcan Tohumu Patlıcan Tohum Yetiştiriciliği

Patlıcan Tohumu: Patlıcan solanum melongene familyasına ait tek yıllık bitkidir. Patlıcan sıcak iklim sebzesi olarak bilinmektedir. Güneşli havaları çok sever. Sıcaklı[...]

Epona Arpa Tohumu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Epona Arpa Tohumu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Epona arpa tohumu, oldukça dayanıklı yapısı nedeniyle ülkemizde en fazla tercih edilen arpa türlerindendir. Malt ve yem olarak kullanılan başlıca bilinen arpa çeşitleri[...]

Karpuz Tohumunu Nasıl Elde Edebiliriz?

Karpuz Tohumunu Nasıl Elde Edebiliriz?

Karpuz tohumu; Karpuz hemen hemen herkesin severek tükettiği enfes bir yaz meyvesidir. Günümüz şartlarında organik meyve sebzeye hasret kaldığımızdan dolayı bir çoğum[...]

Hardal Tohumu Türleri ve Özellikleri

Hardal Tohumu Türleri ve Özellikleri

Hardal Tohumu; Turpgiller ailesine ait Akdeniz'e özgü bir bitki olan hardal, otsu bir bitkidir. Yaprakları tüylü, boyu 50 cm'ye kadar uzayan, yaprakları sarı veya siyah renk[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6