İceberg Marul Tohumu Iceberg Marul Tohumu Çeşitleri
22 Haziran 2024

İceberg Marul Tohumu Iceberg Marul Tohumu Çeşitleri

Iceberg Marul Tohumu

Iceberg marul tohumu, birçok çeşide sahip olan bir üründür. Çeşitlerine göre özellikleri ve yetişme süreleri farklılık göstermektedir. Iceberg marul çeşitlerini detaylı bir şekilde inceleyelim:
Iceberg Marul Tohumu Çeşitleri

Papiro Iceberg Marul Tohumu

Papiro iceberg marul tohumu, düşük rakımlı bölgelerde geç ilkbahar, erken yaz ve sonbaharda, rakımı yüksek ve serin bölgelerde ise yaz yetiştiriciliği için uygundur. Olgunluk süresi ortalama 50-65 gün arasındadır. Baş yapısı homojendir, yaprakları ise kalın, sulu ve gevrektir. Ortalama ağırlığı 950-1050 gram arasında değişir.

Bombola Iceberg Marul Tohumu

Bombola iceberg marul tohumu, kış yetiştiriciliğine uygundur. Olgunluğa ulaşma süreci 85-95 gün arasındadır. Rengi koyu yeşil, iri kabarcıklı ve kalın etlidir. Baş kısmı iri ve yaklaşık olarak 900-1100 gram arasındadır. Bu cins mozaik virüsüne dayanıklıdır.

Saula Iceberg Marul Tohumu

Saula iceberg marul tohumu, az rakımlı ılıman bölgelerde ilkbahar, erken yaz ve erken sonbahar dönemlerinde; yüksek rakımlı serin yerlerde ise yaz yetiştiriciliğine uygundur. Olgunluk süresi 50-70 gün arasındadır. Baş yapısı homojen, yaprakları kalındır ve suludur. Ağırlığı yaklaşık olarak 950-1100 gram arasında değişir.

Botiola Iceberg Marul Tohumu

Botiola iceberg marul tohumu, kış ayları üretimine uygundur. Soğuk hava koşullarına karşı çok iyi direnç gösterir. Olgunlaşma süresi 85-95 gün arasında değişir. Ağırlığı 1000-1100 gram arasında değişir. Baş ve yaprak kalitesi iri, sıkı ve homojendir. Yaprakları yeşil renkte, kalın etli ve suludur. Kalite ve lezzet olarak oldukça iyidir.

Rubola Iceberg Marul Tohumu

Rubola iceberg marul tohumu, geç sonbahar ve erken kış üretimleri için uygundur. Homojen baş yapısı sıkı, orta iri ve basık yuvarlaktır. Olgunlaşma süresi 65-85 gün arasındadır. Ağırlığı 950-1000 gram arasında değişir. Yaprakları orta koyu yeşil renkte, kalın etli ve suludur.

Tasna Iceberg Marul Tohumu

Tasna iceberg marul tohumu, büyük baş veren ve yüksek kaliteli bir iceberg marul çeşididir. Üretimi geç sonbahar, kış ve erken ilkbahar dönemine uygundur. Olgunlaşma süresi 70-95 gün arasındadır. Yaprakları açık yeşildir ve yaprakların kenarları hafifçe girintili çıkıntılı ve iri kabarcıklıdır. Ağırlığı 900-950 gram arasında değişir. Baş kısmı sıkı, sulu, gevrek ve lezzetlidir.

Pedrola Iceberg Marul Tohumu

Pedrola iceberg marul tohumu, geç sonbahar, kış ve erken ilkbahar üretimi için uygundur. Olgunlaşma süresi 80-95 gün arasındadır. Yaprakları açık parlak yeşil olan ve yaprak kenarları hafif girintili çıkıntılı, iri kabarcıklı olan bir çeşittir. Ağırlığı ortalama 950-1050 gram arasındadır. Sıkı, sulu, lezzetli ve gevrek yapıdadır.

Diegola Iceberg Marul Tohumu

Diegola iceberg marul tohumu, soğuk havaya çok iyi direnç sağlar. Olgunlaşma süresi 80-95 gün arasında değişir. Ağırlığı 950-1100 gram arasında değişir. Yaprakları açık yeşil renkli, kalın etli, sıkı yapılı ve suludur.

Oriola Iceberg Marul Tohumu

Oriola iceberg marul tohumu, üretimi ilkbahar ve sonbahar dönemine uygundur. Olgunlaşma süresi 70-80 gün arasında değişir. Ağırlığı 900-1100 gram arasındadır. Yaprakları koyu yeşil renkte, iri, sıkı, kalın etli ve suludur. Dış yaprakların hacimleri büyüktür. Marul yaprak bitine dayanıklıdır.

Gloria Iceberg Marul Tohumu

Gloria iceberg marul tohumu, üretimi ilkbahar ve geç sonbahar için uygundur. Olgunlaşma süresi 60-85 gün arasındadır. Ağırlığı 900-950 gram arasında değişir ve koyu parlak yeşil renkli yaprakları olan iri yapılı bir iceberg marul çeşididir. Yaprak uç yanıklığına dayanıklıdır.

Iceberg marul tohumu çeşitlerinin her biri, farklı iklim ve yetiştirme koşullarına uyum sağlayarak, üreticilere geniş bir seçenek sunar. Bu çeşitlerin her biri, kendine özgü özellikleri ile dikkat çeker ve tüketicilere yüksek kalite ve lezzet sunar.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Üzüm Tohumu Türleri ve Özellikleri

Üzüm Tohumu Türleri ve Özellikleri

Hibrit Mısır Tohumu Çeşitleri

Hibrit Mısır Tohumu Çeşitleri

Soğan Tohumu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Soğan Tohumu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kanola Tohumu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kanola Tohumu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ardıç Tohumu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ardıç Tohumu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Karpuz Tohumunu Nasıl Elde Edebiliriz?

Karpuz Tohumunu Nasıl Elde Edebiliriz?

Güncel

Keten Tohumu Türleri ve Özellikleri

Keten Tohumu Türleri ve Özellikleri