Dekalp Mısır Tohumu Çeşitleri Türleri ve Özellikleri
20 Temmuz 2024

Dekalp Mısır Tohumu Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Dekalp Mısır Tohumu Çeşitleri

Dekalp markası, tarım sektöründe önemli bir yere sahip olan çeşitli mısır tohumu çeşitleri sunmaktadır. Bu makalede, Dekalp mısır tohumu çeşitleri hakkında detaylı bilgi verilecektir. Dekalp markası altında sunulan mısır tohumu çeşitlerinden bazıları şunlardır:

  • Silajlık mısır tohumu
  • Ana ürün mısır tohumu
  • İkinci ürün mısır tohumu
  • Ana ürün TR

Dekalp Mısır Tohumu Çeşitleri Nelerdir?

C955

Silajlık bir mısır tohumudur ve strese karşı son derece dayanıklıdır. Bu mısır tohumu, değişken hava koşullarına, toprak yapısına ve susuzluğa duyarlıdır. Mısır tohumunun hasadında, tohumu yeşil tutmak, bir hafta önceden suyu kesmemek ve hasat zamanını geçirmemek önemlidir. Bu ürünün yetiştirme alanları Marmara, Karadeniz, Akdeniz ve Ege Bölgeleridir. 124 gün içerisinde hasat gerçekleşir ve hayvan yemi olarak kullanılır. Kök ve gövde yapısı çok güçlüdür. Enine 14-16 cm, boyuna ise 42-45 cm arasında koçan sıra sayısı değişim gösterir. Bitki boyu oldukça uzundur.

DKC6590

Rutubet oranını çok hızlı bir şekilde üzerinden atan bu çeşit, ikinci ürün olarak ve ara ürün olarak tercih edilmektedir. Koçan oranı bakımından oldukça yüksek verimlidir. Su tutma kapasitesi yüksek olduğundan, suyu sevmesi de olağandır. Orta ve ağır derecede topraklarda performans gösterebilmektedir. Marmara, Akdeniz, Karadeniz ve Ege Bölgelerinde yetiştirilmektedir. 114 gün içerisinde olgunlaşır ve dane olarak kullanılır. Hasatta yeşil kalma olasılığı çok yüksektir. Stres koşullarına, sıcak stresi, yatma, kök ve yaprak hastalıklarına toleransı çok yüksektir.

DKC6630

Sıcak stresine ve kök hastalıklarına karşı oldukça toleranslı bir bitki tohumudur. Her tip toprak çeşidinde üretimi sağlanabilmektedir. Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz Bölgelerinde yetiştirilmektedir. Hasadın olgunlaşması 150 günü bulabilmektedir. Verim yönünden mükemmel bir yere sahiptir ve dane olarak kullanılır.

DKC6724

Bu mısır tohumu da toprak seçmeden her toprakta rahatlıkla ekilebilmektedir. Dane olarak kullanılır. Yaprak hastalıklarına, kök hastalıklarına, yatmaya ve stres koşullarına karşı toleransı oldukça gelişmiş ve yüksektir. 150-155 gün içerisinde olgunluğa erişir ve ana ürün mısır tohumu olarak görülür.

DKC6315

Olum grupları arasında en verimli çeşitlerden biri olan bu mısır tohumu, serin bölgelerde ikinci ürün olarak ekilmesi önerilmektedir. Sadece Karadeniz Bölgesinde ana ürün olarak yetiştirilir. İkinci ürün olarak Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgelerinde yetiştirilmektedir. Dane olarak kullanılır. Sıcak bölgelerde 135 gün, serin bölgelerde ise 150 gün hasat olgunluğuna ulaşır. Verim stabilitesi bakımından oldukça iyidir.

DKC6442

Ara ürün olarak üretilmektedir. Silajda kalite değerlerine önem verilir. İşletme ve yetiştiriciler için yüksek verimlilik gösteren bir mısır tohumu çeşididir. Karadeniz ve Akdeniz Bölgelerinde ana ürün olarak yetiştirilir. Marmara, Akdeniz, Ege ve Karadeniz Bölgelerinde ise ikinci ürün olarak yetiştirilebilir. Silaj olarak kullanılır. 100 gün içerisinde hasat edilebilir. Bitki boyu uzundur ve koçan sıra sayısı enine 15 cm olarak görülür. Kök hastalıklarına, yatmaya, sıcak stresine ve stres koşullarına karşı toleransı oldukça yüksektir. Silaj kalite yönünden bir numaradır.

DKC6751

Bu mısır tohumu çeşidi, gövde ve sağlam kök yapısı, dane kalitesi bakımından çok önemli rol oynamaktadır. Yüksek verimlilik gösterir. Kök hastalıklarına, yatmaya, sıcak stresine ve stres koşullarına karşı oldukça dayanıklıdır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pioneer Mısır Tohumu Türleri ve Özellikleri

Pioneer Mısır Tohumu Türleri ve Özellikleri

Acı Çehre Tohumu Nasıl Kullanılır?

Acı Çehre Tohumu Nasıl Kullanılır?

Akdiken Tohumu Faydaları Nelerdir?

Akdiken Tohumu Faydaları Nelerdir?

Tere Tohumunun Faydaları Nelerdir?

Tere Tohumunun Faydaları Nelerdir?

Tohum Türleri ve Özellikleri

Tohum Türleri ve Özellikleri

Güncel

Süpürge Otu Tohumu Reçetesi

Süpürge Otu Tohumu Reçetesi

Güncel

Anason Tohumu Türleri ve Özellikleri

Anason Tohumu Türleri ve Özellikleri