Array ( [0] => Array ( [_id] => Array ( [$oid] => 6649bd6746c53709d4beba36 ) [baslik] => Soğan Tohumu Çeşitleri [metin] => Soğan tohumu çeşitleri, Genellikle çok yüksek besin değerlerine sahip olan soğan, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de üretimi gerçekleştirilmektedir. Mutfaklarda hazırlanan farklı tohum çeşitlerine has soğanın geniş bir kullanımı mevcuttur. Farklı soğan tohumları çeşitleri genellikle yemeklerin vazgeçilmezlerinden, eşsiz bir lezzet kaynağıdır. Her soğanın ayrı ayrı özellikleri lezzetleri mevcuttur. İçinde bulunduğu yemeğe lezzet katıp içerisinde bulunan vitaminler bakımından sağlığa da faydalıdır. Mutfaklarda hazırlanan salatalarda, çorbada, piyaz da yahni yapımında, kebaplarda, dolma yapımında, börek yapımında ve birçok çeşitlerde kullanılmaktadır. Birçok yemeğin hazırlanmasında fayda sağlayan farklı soğan tohumları sayesinde ayrı ayrı lezzet oluşturmaktadır.

Soğan tohumu çeşitleri

[hit] => 26 [tarih] => 2024-05-15 18:30:40 [seo] => sogan-tohumu-cesitleri.html [sira] => 125 [aktif] => 1 [anasayfa] => [site] => tohum.gen.tr [title] => Soğan Tohumu Çeşitleri Türleri ve Özellikleri [incli] => 1 [includem] => [desp] => [dem] => [google] => 110 [ozgun] => 1 [ozguntarih] => Array ( [$date] => Array ( [$numberLong] => 1481377445000 ) ) [bugun] => 1 [dun] => 2 [reskont] => 0 [res] => 1 [resim] => images/Sogan-Tohumu-Cesitleri-25.png [ozgunyazan] => Seyhan POLAT [midiresim] => images/midi/Sogan-Tohumu-Cesitleri-25.png [goo] => 122 [yan] => 4 [kisametin] => Soğan tohumu çeşitleri, Genellikle çok yüksek besin değerlerine sahip olan soğan, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de üretimi gerçekleştirilmektedir. Mutfaklarda hazırlanan farklı tohum çeşitlerine has soğanın geniş bir kull [miniresim] => images/midi/Sogan-Tohumu-Cesitleri-25.png [kategori] => [s] => 1 [m] => 1 [a] => 1 [sahip] => 1 [random] => 8455323 [baslamatarih] => [hata] => [pin] => 0 [hemencikma] => 96 [sure] => 00:35 [gplus] => 0 [consol] => 0 [siralama] => [siralama20] => 100 [consol120] => 0 [consolhit] => 0 [consol12020] => [ssl] => 1 [htmlhata] => 0 [resimhata] => [yorumsay] => 0 [kelimesay] => [yorumcevapsay] => [getir] => [wiki] => 0 [consoltopla] => 0 [dil] => tr [anakategori] => [anakategoribaslik] => [anakategoriseo] => [guncellemetarihi] => [siteadi] => [consolislem] => 1 [htmlislem] => 1 [dilbilgisi] => 0 [taghata] => 0 [oncelikhit] => 703259 [kelimeal] => 0 [html] => 0 [yorumaktarim] => 1 ) ) Soğan Tohumu Çeşitleri Türleri ve Özellikleri
Soğan Tohumu Çeşitleri Türleri ve Özellikleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Soğan Tohumu Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Soğan tohumu çeşitleri, Genellikle çok yüksek besin değerlerine sahip olan soğan, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de üretimi gerçekleştirilmektedir. Mutfaklarda hazırlanan farklı tohum çeşitlerine has soğanın geniş bir kullanımı mevcuttur. Farklı soğan tohumları çeşitleri genellikle yemeklerin vazgeçilmezlerinden, eşsiz bir lezzet kaynağıdır. Her soğanın ayrı ayrı özellikleri lezzetleri mevcuttur. İçinde bulunduğu yemeğe lezzet katıp içerisinde bulunan vitaminler bakımından sağlığa da faydalıdır. Mutfaklarda hazırlanan salatalarda, çorbada, piyaz da yahni yapımında, kebaplarda, dolma yapımında, börek yapımında ve birçok çeşitlerde kullanılmaktadır. Birçok yemeğin hazırlanmasında fayda sağlayan farklı soğan tohumları sayesinde ayrı ayrı lezzet oluşturmaktadır.


Soğan tohumu çeşitleri

  • Songur soğan: Songur soğan tohumu kısa gün bir soğan çeşidi olmaktadır. Yuvarlağa yakın bir görünüme sahip olan bu soğan çeşidi açık kahverengi renge sahiptir. Depodaki ömrü de 2-4 ay arasında değişmektedir.
  • Swale F1 soğan: bu soğan tohumu uzun gün soğanı olarak bilinmektedir. Soğan yetiştiriciliğine uygun bir tür olmaktadır. Çok etli ve beyaz renkli olmakta ve tadı acı olmaktadır. Taze ve kuru soğan yetiştiriciliğine uygun şekilde olan bu çeşit, ekim ve dikimi ülkemizin koşularına göre uygundur ve yoğun olarak üretilen bir soğan türüdür.
  • Keş soğan: Yazlık yetiştiriciliğe uygun bir soğan çeşididir. Soğanın meyveler etli ve iri olup içinin rengi beyaz şeklindedir. Soğanın kabuk rengi kahverengidir, yeşil ve kuru soğan yetiştirilmesine uygundur.
  • Banko soğan: Uzun gün soğan türü olarak da bilinir. Bu soğan çeşidinin ekimi daha çok ocak ayı ile şubat, mart aylarında yapılıyor. Bu soğanın rengi daha çok bakır ve kahverengi olarak bilinir. Ülkemizde üretimi fazladır. Olgunlaşmam süresi 120-150 gün arasında değişebilir. Hastalıklara karşı faydalıdır.
  • Fito delfos soğan: bu soğan türü uzun gün yetiştiriciliğine uygun olup meyvesi iridir. Tadı acı değildir. Bu özelliğinden ötürü sofralarda aranan bir türdür. Depolamaya ve hastalıklara dayanıklı bir soğan türüdür.
  • Tan 88 soğan: Uzun gün koşullarına müsait olan bir soğan türüdür. Beyaz et rengine sahip olmakla bu soğan depolamaya uygundur. Yüksek verim sağlayan bir soğan türüdür.
  • Bereket soğan: bu soğan uzun gün soğan çeşididir. Yüksek verime sahip olmakla beraber bu çeşit ülkemizin topraklarında çok iyice yetişmektedir. Şekil itibariyle yuvarlak bir görünüme sahip olan bereket soğan çeşidi, renk olarak bakır kahverengindedir. Soğanın iç rengi ise krem beyaz renktedir. Bu soğanın tadı acıdır.
  • Valanciana soğan: bu soğan türü ortalama olarak olgunlaşma süresi 2-3 ay arasında olmaktadır. İlbahar ve son bahar aylarında ekilmesi uygundur. Yuvarlak şeklinde olup açık kahverengi rengindedir. Kurak yerlerde yetişmektedir.

Soğan Tohumu Çeşitleri Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Sarımsak Tohumu Ekim Zamanı

Sarımsak Tohumu Ekim Zamanı

Menekşe Tohumu Çeşitleri

Menekşe Tohumu Çeşitleri

Haber Bülteni

Güncel

Kaktüs Tohumu Türleri ve Özellikleri

Kaktüs Tohumu Türleri ve Özellikleri

Güncel

Beyaz Soğan Tohumu Türleri ve Özellikleri

Beyaz Soğan Tohumu Türleri ve Özellikleri

Keten Tohumu Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Keten Tohumu Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Keten tohumu yağı, içeriğinde bol miktarda doymamış, doymamış yağa nazaran daha az doymuş yağ, potasyum, çinko, magnezyum ve sağlık için faydalı pek çok vitamin ba[...]

Çemen Tohumu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çemen Tohumu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çemen Tohumu: Baharat dünyasının mutfağımıza sunduğu lezzetlerden bir tanesi çemen otudur. Hem sağlık için şifalı yönlerinden hem de mutfaklarda eşsiz bir tada sahi[...]

Kasımpatı Tohumu Nasıl Yetiştirilir?

Kasımpatı Tohumu Nasıl Yetiştirilir?

Kasımpatı Tohumu, Yılda üç defa çoğaltılabilen ve birçok kişinin oldukça severek baktığı bir çiçek türü olan kasımpatı çiçeği, krizantem çiçeği olarak da [...]

Bonsai Tohumu Türleri ve Özellikleri

Bonsai Tohumu Türleri ve Özellikleri

Bonsai TohumuBonsai adı Japonca'dan gelmektedir. " Bon" tepsi veya tabak "sai" ise bitki anlamına gelmektedir. Bir sanat olan Bonsai 7 ila 9. Yüzyıllar arasında Japonya'ya Çi[...]

Defne Tohumu Türleri ve Özellikleri

Defne Tohumu Türleri ve Özellikleri

Defne Tohumu, Genelde Akdeniz bölgesin de yetişen çalı veya ağaç türüdür. Yaz ve kış ayların da yaprak dökmeyen bir bitkidir. Sıcak bölgeler de yetişir soğuğa ve [...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6