Tere Tohumu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Tere Tohumu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Tere Tohumu, ülkemizde yetişen ve pahalı olmayan doğal bir bitkidir. Vücudun ihtiyacı olan direncin tamamını tek kendi başına verebilen tere tohumu son derece faydalı olan şifalı bitkiler arasında en önde gelen bitki türlerinden bir tanesidir. Tere tohumu genellikle ekilerek yeşil bitki elde edilerek tüketilmektedir. Ancak tere tohumu kullanımı tere otu kadar kullanılmaktadır ve bir o kadarda faydalıdır. Tere tohumunun büyüklüğüyaklaşık susam çekirdeği büyüklüğü kadardır. Tere tohumu rengi ise koyu kırmızıdır, acımsı bir tada sahiptir.


Tere Tohumu Faydaları Nelerdir?

  • Tere tohumu vücut direncini artırır.
  • Tere tohumu sigaranın zararlarını azaltmaktadır.
  • Tere tohumu hafızayı güçlendirme özelliğine sahip olduğu söylenmektedir.
  • Tere tohumu metabolizmayı hızlandırdığı için, kilo vermeye yardımcı olur.
  • Tere tohumunun cinsel gücü artırma özelliği vardır.
  • Tere tohumu kabızlığı önlemede çok etkilidir.
  • Tere tohumu emziren annelerin, sütünü artırır.
  • Tere tohumu çiğnenerek yenildiği takdir de iyi bir balgam sökücüdür.
  • Tere tohumu aynı zamanda öksürük, boğaz ağrısı ve baş ağrısı tedavisi için önemli bir yoldur.
  • Tere tohumu kandaki hemoglobin oranını yükseltir. Bu nedenden dolayı anemiyi azaltmak için tere tohumunun tüketimi uygundur.
  • Tere tohumu kan şekerini düşürmektedir.
  • Tere tohumunun içeriğinde bulunan A ve E vitaminleri kansere karşı koruyucu özelliği sahiptir. Bu nedenden dolayı tere tohumunun tüketilmesi uygun olur.

Tere Tohumu Kimler Kullanamaz?

  • Tiroitleri fazla bir şekilde çalışan hastaların kesinlikle tere tohumu kullanmaması gerekmektedir. Çünkü tere tohumu tiroitleri olduğundan daha çok çalıştırır.
  • Ülser hastası olan kişiler kesinlikle tere tohumu kullanmaması germektedir. Çünkü tere tohumu ülseri arttırıcı özelliğe sahiptir.
  • Gaz rahatsızlığı olan kişiler tere tohumunu kullanmamalıdırlar. Çünkü tere tohumu gaz yapıcı özelliğe sahiptir.

Tere tohumu nasıl tüketilmelidir?

  • Tere tohumu bal ile karıştırılarak yenilebilir ve üzerine sıcak su içilir. Tadı lezzetli olmadığından dolayı bu şekilde tüketilmesi daha iyi olur. Mesela 1 tatlı kaşığı tere tohumunu 1 kaşık balla karıştırılarak tüketilebilir.
  • Baldan başka tere tohumu yoğurda da karıştırılarak da tüketilebilir.
Şunu unutmamak gerekir ki her şeyin fazlası zararlıdır. Bundan dolayı tere tohumu da dengeli bir şekilde tüketilmelidir.

Tere Tohumu Yorumları

soru

demet kartal

25 Mayıs 2018 Cuma

Annemin guatur cikdi buyuk oldundan ameliyat dediler ameliyatt olmasada bunun icin giderici yontem ne vardir bilgi verirmisiniz

Cevap yaz
cevap

Nezir

20 Şubat 2019 Çarşamba

Benim de guatrın vardı aktardan aldığım tere tohumu ve toz şekeri karışımı robotta çektirip bana verildi 2 ayda guatrın Tamamını bitirdi

cevap

Özdoru

31 Ağustos 2018 Cuma

Merhaba demet hanim guatr buyuk oldugu icin ameliyat olmasi daha dogru olabilir. Bitkisel tedaviler guatri tamamen yok etmez sadece agri azaltr fakat ameliyat ile tamamen soru ortadan kalkmis olur. Gecmis olsun saglikli gunler dilerim

cevap

Mengüalp

22 Ağustos 2018 Çarşamba

Merhaba, guatr sorunlarında genellikle bitkisel yolarla ya da diğer yöntemlerle tam tedavi işlemi yapılamamaktadır. Ancak ameliyat yöntemleri ile bu sorundan tamamen kurtulmak mümkündür. Bitkisel tedavilerle guatr sorununun ortaya çıkardığı belirtiler ortadan kaldırılabilmektedir.

soru

Yasemin

01 Ocak 2018 Pazartesi

Ne kadar süre kullanılır

Cevap yaz
cevap

Merya

22 Aralık 2018 Cumartesi

Merhaba ben bunu 2 yil önce falan aldım sanirım ama hic acmadım tadina dahi bakmadım birsey olmus mudur? Kullanabilir miyim?

cevap

canan

27 Eylül 2018 Perşembe

Tere tohumu uygun şartlar altında korunması sonrasında 1-9 yıl kadar uzunca bir süre saklanmakta ve kullanılmaktadır. Uzmanların yapmış olduğu araştırmalar sonrasında ideal olarak tere tohumu 1-3 yıl kadar bir süreç kullanılmaktadır.

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Nifak Tohumu Sokmak

Nifak Tohumu Sokmak

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Roka Tohumu Dış Ekim İçin Uygun Şartlar

Roka Tohumu Dış Ekim İçin Uygun Şartlar

Muz Tohumu Nedir Özellikleri Nelerdir?

Muz Tohumu Nedir Özellikleri Nelerdir?

Neden Organik Tohumlar Tercih Edilmelidir?

Neden Organik Tohumlar Tercih Edilmelidir?

Goji Berry Tohumu Türleri ve Özellikleri

Goji Berry Tohumu Türleri ve Özellikleri

Pazı Tohumu Yetiştiriciliği

Pazı Tohumu Yetiştiriciliği

Güncel

Papatya Tohumu Nasıl Alınır?

Papatya Tohumu Nasıl Alınır?

Tritikale Tohumu Önemi

Tritikale Tohumu Önemi

Tritikale tohumu; bu tohum buğday ve çavdarın melezlenmesinden elde edilen bir tahıl cinsidir. Çavdarın makarnalık buğday ile melezmesinden dane cinsi, ekmeklik buğday ile[...]

Arı Otu Tohumu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Arı Otu Tohumu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Arı Otu Tohumu, Arı otu, Diğer adıyla faselya hem bal üretiminde hem de yem bitkisi olarak tercih edilen iyi bir mera ve yeşil gübre bitkisidir. Çok kaliteli bala sahiptir.[...]

Deve Dikeni Tohumu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Deve Dikeni Tohumu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Deve dikeni tohumu, şevkülmeryem, sütlü kengel, deve kengeri, sakin kenger olarak da bilinir. Taşların ve kayaların kenar kısımlarında bol bol yetişen bu nebat esasında[...]

Sarmaşık Gül Tohumu Türleri ve Özellikleri

Sarmaşık Gül Tohumu Türleri ve Özellikleri

Sarmaşık Gül tohumu, Uzun ömürlü ve bol saçaklı bir bitkidir. Sarmaşık gül tohumu ekilecek yere muhakkak yıllanmış saman ve yanmış hayvan gübresi toprakla karışt[...]

Dereotu Tohumu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Dereotu Tohumu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Dereotu tohumu; ekimi genellikle ilkbahar aylarında yapılır. Bitkiyi ekerken en çok dikkat edilecek husus ise güneş alan bir yer olmasıdır. Çünkü güneş ışığını s[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6