Amarant Tohumu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Amarant Tohumu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Amarant Tohumu; diğer adı horozibiğidir ve yüksek oranda protein içerir. Amarant tohumunun, altmıştan farklı türü bulunmaktadır. Genelde kahverengi ya da açık kahve tonlarında ve haşhaş tohumu büyüklüğünde olan bir bitkidir. Amarant tohumunun, kırmızı, yeşil ve altın rengi çiçeklere sahip çeşitleri bulunmaktadır. Amerika kıtasındaki yerli halk olan İnka ve Aztekler tarafından çok değer verilerek kullanılmış bir bitkidir. Amarant tohumunun, sihirli güçleri olduğuna inanılmıştır yerli halk tarafından. Amerika, Nepal, Peru ve Meksika tarafından üretilmektedir. Amarant tohumu, sebze olarak da kullanılmaktadır. Ispanak benzeri yapraklara sahiptir ve kurutularak saklanabilmektedir.

Amarant Tohumu İçeriği; Arginin, histidin izolösin, linoleik asit, lösin Lisin, metiyonin, oleik asit, palmitik asit, fıtosteroller, triptofan, treonin içermektedir. Ayrıca içerisinde B2 vitamini, B9 vitamini, bakır, magnezyum, Demir, kalsiyum, fosfor, çinko ve potasyum vardır.


Amarant Tohumu Faydaları Nelerdir?

  • Kanser hastalığına iyi gelir,
  • Antioksidandır,
  • Yüksek oranda protein içerir,
  • Tahıllar arasında en yüksek lif oranına sahiptir,
  • Kolesterolü düşürür,
  • Kilo almayı engeller,
  • Kan şekerini dengeler,
  • Kanser hücrelerinin büyümesini engeller,
  • Diş ağrısını geçirir,
  • Ateşi düşürür,

Amarant Tohumu Kullanım Şekli


Amarant tohumu, hava geçirmeyen bir cam kavanoz içerisinde 6 ay kadar saklanabilir. Buğday unu ile eşit miktarda karıştırıp ekmek hamuru yapılabilir. Haşlayarak salatalara eklenebilir.

Amarant Tohumu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ağaç Tohumu Türleri ve Özellikleri

Ağaç Tohumu Türleri ve Özellikleri

Sarmaşık Gül Tohumu Türleri ve Özellikleri

Sarmaşık Gül Tohumu Türleri ve Özellikleri

Muz Tohumu Nedir Özellikleri Nelerdir?

Muz Tohumu Nedir Özellikleri Nelerdir?

Hardal Tohumu Türleri ve Özellikleri

Hardal Tohumu Türleri ve Özellikleri

Marul Tohumu Türleri ve Özellikleri

Marul Tohumu Türleri ve Özellikleri

Güncel

Pancar Tohumları Türleri ve Özellikleri

Pancar Tohumları Türleri ve Özellikleri

Güncel

Mantar Tohumu Türleri ve Özellikleri

Mantar Tohumu Türleri ve Özellikleri

Güncel

Ot Tohumu Türleri ve Özellikleri

Ot Tohumu Türleri ve Özellikleri

Kinoa Tohumu Türleri ve Özellikleri

Kinoa Tohumu Türleri ve Özellikleri

Kinoa tohumu, görüntü ve tat olarak tahıla benzeyen bitki, ıspanakgiller familyasına aittir. Etli ve besleyici değeri yüksek yaprakları, salkım salkım açan çiçekleri [...]

Keten Tohumu ile Zayıflama?

Keten Tohumu ile Zayıflama?

Keten tohumu ile zayıflama, kalp ve damar hastalıkları, eklem ağrıları, savunma sistemi, çöküntü hastalıklarına sıkı iştirak eden Keten tohumu omega 3 yağ asitleri [...]

Adi Fiğ Tohumu Ekim Biçimi

Adi Fiğ Tohumu Ekim Biçimi

Adi Fiğ Tohumu, Fiğ türlerinin içinde tarımı en yaygın olarak yapılan adi fiğdir. Ülkemizin her bölgesinde yetiştirilir ve ekim alanı gittikçe de genişlemektedir. Ad[...]

Goji Berry Tohumu Türleri ve Özellikleri

Goji Berry Tohumu Türleri ve Özellikleri

Goji Berry Tohumu; Vücudunuzda yer alan on trilyon kadar hücre her an serbest radikallerin saldırısının altında kalmaktadır. Bu zararlı çevresel olan ajanlar canlı hücr[...]

İceberg Marul Tohumu Iceberg Marul Tohumu Çeşitleri

İceberg Marul Tohumu Iceberg Marul Tohumu Çeşitleri

Iceberg marul tohumu birçok çeşide sahip bir üründür. Çeşitlerine göre özellikleri ve yetişme süreleri fark gösterir. Iceberg marul çeşitlerini tek tek inceleyelim:I[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6