Kişniş Tohumu Türleri ve Özellikleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kişniş Tohumu Türleri ve Özellikleri

Kişniş Tohumu, Kişniş diğer adı ise aş otu, maydanoza benzeyen bir bitki türüdür. Kişniş yemek ve salatalar da kullanılır. Ferahlatıcı bir kokusu ve güzel bir tadı vardır. Kişniş tohumları öğütülerek baharat yapılır. Özellikle Erzurum da kişnişten ayran çorbası yapılır. Çok tatlı ve lezzetli bir çorbadır. Bu baharat özellikle çorbalar da kullanılır. Çok faydalı bir bitkidir. Taze yaprakları ağız yaralarına birebirdir.

Kişniş genelde bahar ve yaz ayların da ekilir. Ekilecek toprağın verimli olması çok önemlidir. İyi bakılır ise bir ayda çimlenmeye başlar. Kişnişin olgunlaşma süresi yaklaşık üç ayda olur. Bitki olgunlaştıktan sonra hasat edilir. Tohumları alınır ve kurutulur gelecek yıla hazır hale getirilir. Bu bitkinin tohumları sarı renkte ve yuvarlaktır. Tohumundan yağ ve baharat elde edilir. Oldukça faydalıdır kişniş tohumu.


Kişniş tohumunun faydaları nelerdir?

  • Kalbi kuvvetlendirir.
  • Mide ve bağırsak gazını söker.
  • Doğumu kolaylaştırır.
  • Cinsel gücü ve isteği arttırır.
  • Taze kişniş dişlerdeki amalgamın içerdiği cıva zehirlenmesine karşı etkilidir.
  • Kişniş yağı baştaki şişliğe iyi gelir.
  • Taze kişniş mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir.
  • Kişniş tohumu iştahı açar.
  • Hafif yatıştırıcı etkisi vardır.
  • Bayat yiyeceklerin zararını azaltır.
  • Fazla kullanılmamalıdır. Zararı olur.
Kişniş çayı: Bir su bardağı su, bir tatlı kaşığı kişniş tohumu. İlk önce kişniş tohumunu bir havan da iyice dövelim. Sonra suyu bir cezvenin içeresine koyalım ve üzerine dövülmüş kişniş tohumunu ilave edelim. Daha sonra ocağa koyup bir dakika kaynatalım. Üzerini kapatıp iki dakika demleyelim. Sonra süzüp, bal ile tatlandırarak içelim.

Kişniş Tohumu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Nifak Tohumu Sokmak

Nifak Tohumu Sokmak

İlginizi Çekebilir

Tohum Diyeti Listesi

Tohum Diyeti Listesi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Haşhaş Tohumu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Haşhaş Tohumu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ginseng Tohumu Yetiştirilmesi

Ginseng Tohumu Yetiştirilmesi

Nohut Tohumu Türleri ve Özellikleri

Nohut Tohumu Türleri ve Özellikleri

Şeker Pancarı Tohumunun Hasatı

Şeker Pancarı Tohumunun Hasatı

Rezene Tohumu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Rezene Tohumu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Buğday Tohumu Türleri ve Özellikleri

Buğday Tohumu Türleri ve Özellikleri

Güncel

Roka Tohumu Dış Ekim İçin Uygun Şartlar

Roka Tohumu Dış Ekim İçin Uygun Şartlar

Güncel

Tere Tohumu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Tere Tohumu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Aspir Tohumu Çeşitleri

Aspir Tohumu Çeşitleri

Aspir Tohumu, Aspir tohumunun boyu 80 ile 100 cm arasındadır. Dikenli ve dikensiz olabilir. Dikenliler, dikensizlere göre daha fazla yağ içerir. Çiçeğin rengi sarı, beyaz,[...]

Lahana Tohumu Nasıl Elde Edilir?

Lahana Tohumu Nasıl Elde Edilir?

Lahana tohumu: Lahana hemen hemen herkesin severek tükettiği bir bitkidir. Vücuda birçok faydası bulunmaktadır. Vücudun ihtiyacı olan birçok vitamin ve mineral değerlerin[...]

Kişniş Tohumu Türleri ve Özellikleri

Kişniş Tohumu Türleri ve Özellikleri

Kişniş Tohumu, Kişniş diğer adı ise aş otu, maydanoza benzeyen bir bitki türüdür. Kişniş yemek ve salatalar da kullanılır. Ferahlatıcı bir kokusu ve güzel bir tad�[...]

Domates Tohumları Türleri ve Özellikleri

Domates Tohumları Türleri ve Özellikleri

Domates tohumları domates yetiştiriciliği sırasında kullanılmakta olan tohumlardır. Bu tohumlar yetişkin domateslerden elde edilmekte olup kimi zaman tohum yerine fide hali[...]

Bezelye Tohumu Türleri ve Özellikleri

Bezelye Tohumu Türleri ve Özellikleri

Bezelye tohumu, Bezelye çok sevilen ve çok fazla yemek çeşidinde kullanılan bir bakliyattır. Mart aylarının son veya Nisan aylarının ortası gibi bezelye tohumları ekili[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6