Karpuz tohumunu ne zaman ekmeyi düşündüğünüzü merak ediyorum. İlkbaharın sonlarına doğru, sıcak hava koşullarının uygun olduğu dönemlerde ekim yapmak gerçekten de önemli bir detay. Özellikle toprak sıcaklıklarının 15-20 °C arasında olması gerektiği bilgisi oldukça faydalı. Peki, siz hangi bölgeden karpuz ekmeyi planlıyorsunuz? Güney bölgelerde Nisan sonu ile Mayıs başı arasında ekmek oldukça idealken, kuzey bölgelerde biraz daha geç, Mayıs ortalarına kadar beklemek gerekebiliyor. Ayrıca, uygun toprak hazırlığı yapmayı düşündünüz mü? Bu süreçte sulama ve gübreleme gibi faktörlerin de önemini unutmamak lazım. Uygun iklim koşulları sağlandığında gerçekten sağlıklı bir karpuz elde etmek mümkün!
Karpuz tohumunu ne zaman ekmeyi düşündüğünüzü merak ediyorum. İlkbaharın sonlarına doğru, sıcak hava koşullarının uygun olduğu dönemlerde ekim yapmak gerçekten de önemli bir detay. Özellikle toprak sıcaklıklarının 15-20 °C arasında olması gerektiği bilgisi oldukça faydalı. Peki, siz hangi bölgeden karpuz ekmeyi planlıyorsunuz? Güney bölgelerde Nisan sonu ile Mayıs başı arasında ekmek oldukça idealken, kuzey bölgelerde biraz daha geç, Mayıs ortalarına kadar beklemek gerekebiliyor. Ayrıca, uygun toprak hazırlığı yapmayı düşündünüz mü? Bu süreçte sulama ve gübreleme gibi faktörlerin de önemini unutmamak lazım. Uygun iklim koşulları sağlandığında gerçekten sağlıklı bir karpuz elde etmek mümkün!
Cevap yaz