Makrobiyotik beslenmede tohumların yerini öğrenmek çok ilginç! Bu beslenme tarzında chia, keten ve quinoa gibi tohumların önemli olduğunu duydum. Bu tohumların özellikle sağlığa olan katkıları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorum. Chia tohumunun jel kıvamına gelmesi sindirimi nasıl etkiliyor? Ayrıca, keten tohumu ile ilgili olarak öğütülmüş şeklinin besin değerini nasıl artırdığı merak ediyorum. Susam ve ayçiçeği tohumlarının da antioksidan özellikleri dikkatimi çekti. Sizce bu tohumları günlük diyetimize eklemek, ruhsal denge sağlamak için yeterli mi?
Makrobiyotik beslenmede tohumların yerini öğrenmek çok ilginç! Bu beslenme tarzında chia, keten ve quinoa gibi tohumların önemli olduğunu duydum. Bu tohumların özellikle sağlığa olan katkıları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorum. Chia tohumunun jel kıvamına gelmesi sindirimi nasıl etkiliyor? Ayrıca, keten tohumu ile ilgili olarak öğütülmüş şeklinin besin değerini nasıl artırdığı merak ediyorum. Susam ve ayçiçeği tohumlarının da antioksidan özellikleri dikkatimi çekti. Sizce bu tohumları günlük diyetimize eklemek, ruhsal denge sağlamak için yeterli mi?
Cevap yaz